Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Aνακοίνωση του συλλόγου σχετικά με τη "χορηγία της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας"


Με αφορμή τη χορηγία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο 8ο Δημοτικό σχολείο Περάματος και σε άλλα σχολεία της χώρας επισημαίνουμε τα εξής:
   Για άλλη μια φορά τονίζουμε την αντίθεσή μας στη λογική της χορηγίας και του σχολείου της αγοράς. Τα παιδιά και τα σχολεία μας δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προωθηθούν τα συμφέροντα εταιριών με τη μορφή κοινωνικής υπευθυνότητας ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή.
Τέτοιες δραστηριότητες δεν χωρούν στα σχολεία μας.

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η φτώχεια που φέρνει αυτή στα σχολεία μας είναι μια πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε και ξέρουμε τους υπεύθυνους.
Το ίδιο το κράτος επιχειρεί ν’ αποσείσει τις ευθύνες του, από τη μια προβάλλοντας σαν λύση για τα προβλήματα της καπιταλιστικής κοινωνίας τον «εθελοντισμό», από την άλλη στρώνοντας το δρόμο για την είσοδο των ιδιωτών επιχειρηματιών στη δημόσια εκπαίδευση όπως έγινε με το μεγαλοεφοπλιστή Νιάρχο.  Σειρά έχει τώρα ο φιλάνθρωπος μεγαλοεκδότης Τεγόπουλος. Κερδοσκοπία μέσα από την πείνα και την εξαθλίωση!
Σ΄ αυτές τις συνθήκες λοιπόν η υποχρέωση της πολιτείας δεν είναι η προβολή των εταιρειών και των στόχων τους, αλλά η αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και η κάλυψη των πραγματικών αναγκών των παιδιών και όχι τα συμφέροντα των εταιρειών
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων μαζί με τους συλλόγους γονέων, να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους δράσεις και να μην δέχονται τέτοιου είδους φιλανθρωπίες.
  •    Όχι στο σχολείο της αγοράς. 
  •  Έξω οι χορηγοί από τα σχολεία. 
  •  Η πολιτεία να αναλάβει τη σίτιση των παιδιών.                     



Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                               Ο  Γραμματέας

        

                 Καλλώνης Σταύρος                        Βατίστας Βασίλης





Δεν υπάρχουν σχόλια: