Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Πέμπτη 14 Μάρτη ύστερα από κάλεσμα του συλλόγου μας, με θέμα τις ελλείψεις των σχολείων και την στάση της δημοτικής αρχής σε σχέση και με τα οικονομικά των λειτουργικών δαπανών και των δαπανών επισκευής και συντήρησης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Ένωση Γονέων Περάματος, και οι σύλλογοι γονέων του Ν. Ικονίου, του 1ου , 3ου, 4ου  Δ. Σχ, καθώς και οι κκ δ/ντριες του 2ου, 3ου, 4ου Δ.Σχ.
Διαπιστώθηκε ότι η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης διαχρονικά αποτελεί πολιτική επιλογή των εκάστοτε κυβερνήσεων, η οποία λειτουργεί σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Η ευθύνη για την υποχρηματοδότηση της παιδείας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.
Η ευθύνη όμως για την αδυναμία να αποδοθούν στα σχολεία έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα που έχουν δοθεί για τα σχολεία εκτός από την κυβέρνηση –που με την ψήφιση αρχικά του «Καποδίστρια» και τώρα του «Καλλικράτη», οδηγεί σε διάλυση τη δημόσια παιδεία- βαραίνει και τις Δημοτικές Αρχές.
Η δημοτική αρχή αγνοεί τις καθημερινές διεκδικήσεις των συνδικάτων, των γονιών και των δ/ντων. Δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις τις και με προκλητικό τρόπο υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη δημόσια παιδεία της πόλης μας.
Θεωρούμε ότι ο δήμαρχος Περάματος και η δημοτική αρχή, συνεχίζει να εμπαίζει μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς της πόλης. 
Ζητάμε:
  • Άμεση εκταμίευσης της 3ης δόσης του 2012, της 1ης & 2ης του 2013 των λειτουργικών δαπανών 180.000 Ε περίπου.
  •  Να δοθούν τα χρήματα των δαπανών επισκευών και συντήρησης στα σχολεία.(70.000Ε περίπου)
  • Να αναλάβει ο δήμος την τροφοδοσία πετρελαίου προς τα σχολεία.
Στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων προτάθηκαν τα εξής:
  Παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
  Άμεση κινητοποίηση το επόμενο διάστημα (Ο τρόπος και ο χρόνος θα καθοριστούν σύντομα)
   Γράμμα ενημέρωσης προς τους γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: