Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Συνάδελφοι.
Στο Πέραμα, αλλά και στο Κερατσίνι την εβδομάδα πριν τις γιορτές του Πάσχα και κατά τη παρακολούθηση της θείας λειτουργίας από τα σχολεία, γίναμε δέκτες επιθέσεων από χαρακτηρισμούς ιερέων σε ναούς.
Οι επιθέσεις αυτές προσέβαλλαν τις παιδαγωγικές ικανότητες των εκπαιδευτικών, τη συμπεριφορά των μαθητών, ενώ σε κάποια περίπτωση περιελάμβαναν και ρατσιστικές φράσεις.
Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους αναφορές είναι το λιγότερο αναξιοπρεπείς για τους εκπαιδευτικούς και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα ποιοτικά και αξιακά χαρακτηριστικά τους. Τα αποδίδουμε σε ατυχείς στιγμές και δεν πιστεύουμε ότι ο κλήρος μπορεί να διακατέχεται από τέτοιου είδους αντιλήψεις. Η ιστορία της νεότερης Ελλάδας συχνά έφερε πολύ κοντά τους δασκάλους και τους παπάδες στον αγώνα για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση του λαού. Η αλληλεγγύη, ο αγώνας για την ελευθερία, η κοινή αντίληψη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, αποτέλεσαν τον κοινό τους δρόμο.

Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογός μας:
Θα επικοινωνήσει και θα ζητήσει από τους ιερείς την αποκατάσταση όλων όσων έχει προσβληθεί η επαγγελματική και προσωπική  αξιοπρέπεια.
Θα ζητήσουμε να αποφευχθούν στο μέλλον αναφορές ρατσιστικού περιεχομένου, δηλώνοντας ότι για μας όλοι οι μαθητές είναι ίδιοι, ανεξάρτητα θρησκείας, χώρας, χρώματος και έχουν τα ίδια δικαιώματα.


                                            Για το Δ.Σ.
    Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γραμματέας

Σταύρος Καλλώνης                                      Βασίλης Βατίστας



Δεν υπάρχουν σχόλια: