Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣυνάδελφοι

Σε σεμινάριο που πραγματοποίησε η γνωστή σύμβουλος του Κερατσινίου πριν τις διακοπές του Πάσχα, προσπάθησε και σε συλλογικό επίπεδο (μέχρι τότε έπιανε ατομικά τους συναδέλφους) να διαστρεβλώσει τις θέσεις του συνδικάτου μας και να στρέψει τα φώτα μακριά από τα γεγονότα της αυταρχικής και προσβλητικής συμπεριφοράς της για την οποία είχαμε καταγγείλει, αφού είχε τρέξει και στους διαδρόμους της ΔΟΕ να προστατευθεί παρότι δεν είναι μέλος συνδικάτου.

Συνάδελφοι.

Το δσ του συλλόγου μας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ, για άλλη μια φορά τη συμπεριφορά της Τζανάκη Χαρίκλειας, η οποία προσπαθεί να αποδείξει αυτά που όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν. Δεν μπορεί να κρύψει τον αυταρχισμό της μέσα από στάσεις και θέσεις που δεν αρμόζουν σε ανθρώπου της εκπαίδευσης. Καταφεύγει σε ανακρίβειες που είναι δύσκολο οι συνάδελφοι να διασταυρώσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη σύμβουλος έχει απασχολήσει το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Πολλές φορές διαψευστήκαμε από τη συμπεριφορά της.


Απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά το δσ ξανά δηλώνει τα εξής:


Ο θεσμός του σχολικού συμβούλου είναι κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στο θεσμό του επιθεωρητισμού που με αγώνες ο κλάδος κατήργησε.

Η γνώση αποτυπώνεται στην πραγματική ζωή της τάξης, με μόχθο και με πνεύμα δημοκρατίας.

Την καλούμε να αναζητήσει τις θέσεις  του συνδικαλιστικού κινήματος για όλα τα ζητήματα στους διαδρόμους της ΔΟΕ όταν τους επισκέπτεται (αξιολόγηση, επιμόρφωση, βιβλία, λειτουργικές δαπάνες, ασφαλιστικό, μισθούς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

Της θυμίζουμε ότι τα συνδικάτα αντιμετωπίζουν όλη την επίθεση που δεχόμαστε με όρους κινηματικούς και μαζικές διαδικασίες.

Το επόμενο διάστημα θα μας βρίσκει μπροστά της σε κάθε σχολείο που θα επισκέπτεται.

Πλέον δεν έχουμε να πούμε τίποτα μαζί της.

Δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πτοείται από απειλές και φοβέρες. Οι νόμοι περί αξιολόγησης μπορεί να στρώνουν το χαλί στους μηχανισμούς της εκπαίδευσης για να προχωρήσουν τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση με κάθε μέσο, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους ακυρώσουμε στην πράξη και να αγωνιστούμε για το Δάσκαλο Παιδαγωγό, υπερασπιστή, και μπροστάρη των αγώνων του λαού, όπως στην Εθνική Αντίσταση, στο Μεσοπόλεμο, στην επτάχρονη δικτατορία. Στους αγώνες του χτες του σήμερα και του αύριο.

Μέρα με τη μέρα γίνεται πλέον ολοφάνερο αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ότι και οι Σχολικοί Σύμβουλοι είναι βασικός μοχλός προώθησης των νέων μέτρων και του νέου σχολείου της αγοράς και δεν έχουν καμία σχέση με επιστημονικό σύμβουλο, υποστηρικτή του εκπαιδευτικού στο παιδαγωγικό του έργο, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε.Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να καταδικάσει το γεγονός.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, να καταδικάσει το γεγονός.

Καλούμε όλους τους συλλόγους της ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, να στηρίξουν την καταγγελία του συλλόγου μας απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά.

Καλούμε τις Ενώσεις γονέων, τους συλλόγους γονέων να συμπαρασταθούν.


Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στις απειλές, τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία των εκπροσώπων του αστικού κράτους, του κράτους του κεφαλαίου, να συνεχίσουν να ενεργοποιούνται δυναμικά στα συνδικάτα στο Σύλλογό μας.ΟΧΙ  στην προσπάθεια τρομοκράτησης  των συναδέλφων.                                     Για το Δ.Σ.

  
  Ο  Πρόεδρος                                         Ο  ΓραμματέαςΣταύρος Καλλώνης                                Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: