Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Ενημέρωσης για Ευέλικτη Ζώνη και Προγράμματα



  Συνάδελφε συναδέλφισσα
Σύμφωνα με ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με την ευέλικτη ζώνη σε σχολεία του Κερατσινίου, επαναλαμβάνουμε τα εξής:
Το υπουργείο επιδιώκει μέσω της ΕΖ να εμπεδώσει μια λογική υποχρεωτικών προγραμμάτων. Αυτό βέβαια δεν προκύπτει από πουθενά.
 Αυτό που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι  "Στην Ευέλικτη Ζώνη Διαθεματικών και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων εντάσσονται, ως υποχρεωτικά, σχέδια εργασίας που σχετίζονται με την προετοιμασία των μαθητών στην εργασία σε ομάδες και στην εξοικείωσή τους με μεθόδους κριτικής ανάλυσης, διερεύνησης, οργάνωσης και παρουσίασης μιας εργασίας"
Πουθενά  δεν αναφέρεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τι σχέδια εργασίας θα κάνουμε, πότε, με ποιους στόχους ή ότι αυτά πρέπει να εγκριθούν από το/τη σχολική σύμβουλο.
Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε και με τη σχολική σύμβουλο, αλλά και με συναδέλφους δντες, δεν υπάρχει λόγος ούτε απαιτείται να γίνει πρακτικό συλλόγου διδασκόντων για τις παραπάνω δράσεις.
Τέλος για τα «καινοτόμα προγράμματα», (αγωγή υγείας κτλ), εχουν διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας και δεν σχετίζονται με τα παραπάνω.
Τέλος δηλώνουμε ότι ισχύουν οι θέσεις των γενικών συνελεύσεων που καλούν τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: