Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου




Συνάδελφοι συναδέλφισσες

 Πραγματοποιήθηκε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο δντη εκπσης Πειραιά από εκπροσώπους των συλλόγων Κερατσινίου Περάματος, Πειραιά Προόδου, Κορυδαλλού, Ρήγα Φεραίου, Νίκαιας , για να διευκρινίσουμε τις προθέσεις του σχετικά με το έντυπο που κυκλοφόρησε στα Νηπιαγωγεία και ζητά στοιχεία των μαθητών που αφορούν τόπο κατοικίας και παρουσία αδελφών σε δημοτικά σχολεία.
Μας ενημέρωσε ότι  αποτελεί δική του πρωτοβουλία  η συλλογή αυτών των στοιχείων  για την κατανομή των μαθητών στα δημοτικά σχολεία, εφόσον είναι υποχρέωση του από το νόμο κι όχι του  Υπουργείου . Δεσμεύτηκε ότι η προοπτική είναι  να συζητήσει με τους διευθυντές των σχολείων ανά δήμο, και σύμφωνα με τις εισηγήσεις και τη γνώμη των ΔΕΠ από τον Ιανουάριο, για να γίνει η τελική κατανομή μαθητών ανά περιφέρεια.
Κατόπιν ερωτήσεων και παρατηρήσεων εκ μέρους μας σχετικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα , απάντησε πως δεν έχει οδηγία να κάνει 25αρια τμήματα υποχρεωτικά κι ότι θα κινηθεί με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών.
 Του επισημάναμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμιά συγχώνευση ή σύμπτυξη τμημάτων, προσδιορίσαμε ότι τα 27αρια τμήματα είναι απαγορευτικός αριθμός για μας και δεν θα το επιτρέψουμε. Στόχος μας είναι το όφελος των μαθητών/ τριων και των οικογενειών τους.
Μας ανακοίνωσε ότι μέσω των προγραμμάτων ΟΑΕΔ, 120 άτομα διαφορετικών ειδικοτήτων, με εξάμηνη σύμβαση, με ανώτατο μισθό 490 ευρώ μεικτά, θα απασχοληθούν στα σχολεία της περιφέρειας μας. Συγκεκριμένα 10 ψυχολόγοι θα μοιραστούν ανά δύο στους δήμους κι έναν θα κρατήσει στο γραφείο. Κάθε σχολείο θα έχει ή έναν κλητήρα ή μια καθαρίστρια ή ένα τραπεζοκόμο ενώ η τοποθέτησή τους έγινε σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών των σχολείων.
Εκφράσαμε την αντίθεσή μας ως προς τη διαδικασία των εργασιακών σχέσεων και τη διαδικασία πρόσληψης, αφού ίσως του χρόνου αυτές να είναι οι διαδικασίες πρόσληψης στα νηπιαγωγεία ή και τα δημοτικά. Καταδικάσαμε την πολιτική των μνημονίων που μέρα με τη μέρα σηματοδοτούν την παραπέρα κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων 
Ο σύλλογός μας έθεσε και το θέμα της διαδικασίας αποστολής των αδειών των συναδέλφων σύμφωνα με την οδηγία που έχει στείλει ο ίδιος στους δντες των σχολείων. Κάτω από την πίεσή μας και την αντίληψη του δικαιώματος της άδειας ως θεσμική κατάκτηση των εργαζομένων, αλλά και τη δυσκολία που παρουσιάζει η οδηγία να παραδίδονται οι πρωτότυπες άδειες αυθημερόν στο δντη για την καθημερινότητα των δντων στα σχολεία, δέχτηκε, παρότι ο νόμος έχει αλλάξει, αν κάποιος απουσιάζει να στέλνεται το χαρτί της άδειας με fax κι εντός μιας εβδομάδας να κατατίθεται στο γραφείο το πρωτότυπο έντυπο. Μας ενημέρωσε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνεται και τηλεφωνικά στον ίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: