Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ANAKOINΩΣΗ

 

Το ΔΣ του συλλόγου Κερατσινίου- Περάματος “ Νίκος Πλουμπίδης” συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  την Πέμπτη, 28 Μαΐου, ώρα 12.30, Σταδίου 29

Στάση εργασίας 11.45'.π.μ- λήξη ωραρίου

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Η κοινωνική ασφάλιση είναι υπό διωγμό. Πολιτική της Ε.Ε που εκφράστηκε και με τα μνημόνια, είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και η παράδοσή της σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αν δεν αντιδράσουμε και αν δεν υπερασπισθούμε τους κόπους μιας ζωής, θα βρεθούμε στο δρόμο.

Η συντονιστική επιτροπή για τη σωτηρία του ΜΤΠΥ σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, 20/5, αποφάσισε να καλέσει σε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο κοινωνικών υπηρεσιών, την Πέμπτη, 28/5, για τη μη κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τα επικουρικά ταμεία και για τη μη επαναφορά του κοινωνικού πόρου υπέρ του ΜΤΠΥ, που έχει καταργηθεί από 1.1.2015.

Στην προηγούμενη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών υπηρεσιών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε δεσμευτεί και για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και για επαναφορά του κοινωνικού πόρου με νόμο που θα κατέθετε στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα, αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου Υπουργείου επιβεβαίωσε ότι επίκειται και νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ.Στη συντονιστική επιτροπή για τη σωτηρία του ΜΤΠΥ μετέχουν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ), ο Σύλλογος εργαζομένων στο ΜΤΠΥ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και η ΠΟΠΣ.

Από την ΑΔΕΔΥ ενημερωθήκαμε ότι αποφασίστηκε να γίνει διαμαρτυρία και για τη νέα επικείμενη μείωση του ΕΦΑΠΑΞ και να απαιτηθεί και η κάλυψη των ελλειμμάτων του ΕΤΕΑ που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, όπως φάνηκε από την απόπειρα εκποίησης ενός ομολόγου που έληγε το 2032.

Το κράτος να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤAΜΕΙΩΝ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Όλες όλοι την Πέμπτη, 28/5, ώρα 12.30, Σταδίου 29
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: