Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ψήφισμα της Γ.Σ. για τις μετατάξεις

Μετά από δύο χρόνια αναμονής  για την οριστική λύση του θέματος των μετατάξεων οι σχεδόν 4000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά στην πιο δυσάρεστα απρόβλεπτη εξέλιξη του θέματος.
     Το Υπουργείο Παιδείας με την τακτική του “αιφνίδιου θανάτου” ανακοίνωσε στην άτυπη επιτροπή διαλόγου για τις μετατάξεις ότι προτίθεται να προβεί σε ανάκληση όλων των μετατάξεων (εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων) οι οποίοι επιστρέφουν στις περιοχές προέλευσης τους της Β/θμιας. Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι θα συσταθούν νέες οργανικές στην Α/θμια και τη Διοίκηση και το δράμα θα παιχτεί από την αρχή…..ή ίσως και να μην παιχτεί ποτέ πια.
   Από την πλευρά της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) διαπιστώνουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν τα μέλη που συμμετείχαν στην άτυπη επιτροπή αθετώντας την κοινή απόφαση που πάρθηκε στη συνάντηση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στις 26/03/2015 και η οποία διασφάλιζε την εξασφάλιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεταταγμένων συναδέλφων και χωρίς να ενημερώσουν τις υπόλοιπες παρατάξεις, αδιαφορούν για την ανατροπή του οικογενειακού και επαγγελματικού προγραμματισμού 3.835 συναδέλφων. Είναι φανερό ότι μπροστά στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΔΟΕ και του συνεδρίου, οι ζωές κάποιων μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Την ίδια στιγμή το Υπουργείο αρνείται να καταθέσει τους πίνακες μορίων -ώστε να αποφευχθεί η  στοιχειοθέτηση  παρανομίας και δεν λαμβάνει υπόψιν του  τον έλεγχο από το σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ ήταν αίτημα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.
Σημαντικότερο όλων δε, είναι ότι αδιαφορούν για τους συναδέλφους που ανατρέπεται για ακόμα μια φορά η ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα χωρίς δική τους ευθύνη όπως έχουν δηλώσει εκπρόσωποι της σημερινής πολιτικής ηγεσίας στο παρελθόν και επιστρέφουν στη Β/θμια σε δυσμενέστερη από την προ διετίας κατάσταση μια και έχουν καταργηθεί οι οργανικές θέσεις που κατείχαν και τώρα ακυρώνονται και οι μετατάξεις που δικαιολογούν την ύπαρξή τους στο Υπουργείο.
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις,  διεκδικούμε:
l  τη σύσταση οργανικών θέσεων πριν από την οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα των μετατάξεων ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία των συν/φων για πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας.
l  την ταυτόχρονη με την κατάργηση του μνημονιακού νόμου Ν4172, κατάθεση νομοθετικού πλαισίου που θα κατοχυρώνει τους συναδέλφους που εργάστηκαν στην Α/θμια ως μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί .
l  Να δοθεί η δυνατότητα ανάκλησης μετάταξης για όσους συν/φους το επιθυμούν.
l  Για τις μη κοινές ειδικότητες (ΠΕ05, 07,08,19-20,32) που αποτελούν την πλειοψηφία των μεταταγμένων συν/φων (2.346 συνάδελφοι) να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των οργανικών θέσεων και να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία άμεσα.
l  Για τις κοινές ειδικότητες (Αγγλικών, Μουσικής, Γυμναστών) να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταθέσεων δίνοντας προτεραιότητα στους α/θμιους αυτών των ειδικοτήτων  , οι μεταταγμένοι να παραμείνουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ μετάταξης , να καλύψουν τα εναπομείναντα οργανικά κενά της Α/θμιας και να επιστρέψουν σε οργανικές θέσεις στο οικείο ΠΥΣΔΕ μετάταξης της Β/θμιας μόνο όσοι πραγματικά δεν δύναται να απορροφηθούν και αφού έχουν επανασυσταθεί οι οργανικές τους θέσεις.

  Κατανοώντας ότι το τελευταίο είναι το πιο ακανθώδες ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρές αντιπαραθέσεις στον χώρο των κοινών ειδικοτήτων θεωρούμε ότι η αύξηση των ωρών Φυσικής Αγωγής ειδικά στο Δημοτικό σχολείο (σε όλα τα ολοήμερα) - πάγιο αίτημα των συναδέλφων Φυσικής Αγωγής- θα επιλυόταν  οριστικά το ζήτημα.

Συν/φοι, πρέπει να δώσουμε για μια ακόμη φορά μια μεγάλη και ανυποχώρητη μάχη. Η εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για την οποία όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε είναι στα χέρια μας και στα χέρια των αλληλέγγυων συν/φων μας.
Οι συναδέλφισσες συνάδελφοι μεταταγμένοι δεν μπορούν να επιστρέψουν πουθενά , εφόσον δεν υπάρχουν οι οργανικές που κατείχαν.
               
                     Δεν έχει κανείς δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας.

                                      Ο σύλλογός μας  μετά
     την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ που έγινε  στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
                                  την ΤΡΙΤΗ 19/05  στις 09.00'π.μ.,
               ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τον εμπαιγμό του υπουργείου, προς τους μεταταγμένους/ες. Όχι μόνο  δε   δεσμεύτηκε για σύσταση οργανικών θέσεων, αλλά ούτε καν για την κατάργηση της κινητικότητας.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των μεταταγμένων το επόμενο διάστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: