Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα συμπαράστασης σε Π. Βαϊνά και Γ. ΧρόνηΤο ΔΣ του συλλόγου μας, κατά πλειοψηφία, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς της Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η "παράβαση καθήκοντος" και η "κατάχρηση εξουσίας" γιατί οι αιρετοί τους βαθμολόγησαν με χαμηλό βαθμό εξαιτίας των καταγγελιών που υπήρχαν εις βάρος τους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

Τονίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄Αθήνας, να κρατήσουν αυτήν την στάση πολλούς μήνες πριν το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν καν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές. Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι/ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με την χαμηλότερη βαθμολογία όχι επειδή υπήρχε κάποια "προσωπική διαφορά ή εμπάθεια" αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά Σωματεία της Γ΄ Αθήνας.

Για εμάς είναι σαφές ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων μέσω του απαράδεκτου, πειθαρχικού δικαίου, σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι "δανειστές" και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν "συνδικαλιστικό νόμο" ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις. Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. και την ΑΔΕΔΥ να σταθούν αλληλέγγυες στο πλευρό των αιρετών Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη και να τους στηρίξουν συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

- Να εκδοθούν άμεσα ανακοινώσεις συμπαράστασης από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ. Να αποφασιστεί η οικονομική και νομική κάλυψη των συναδέλφων.

- Να κηρυχτεί στάση εργασίας την ημέρα της δίκης (14/11/16 και 2/2/17) και να παραστεί αντιπροσωπεία της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ στο δικαστήριο.

Δηλώνουμε επίσης προς κάθε κατεύθυνση ότι:

- Όσες μηνύσεις και αγωγές κι αν καταθέσουν, όσο κι αν προσπαθούν να απαξιώσουν τους Συλλόγους μας, τις Γενικές Συνελεύσεις, τα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, θα αποτυγχάνουν. Όσοι σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά θα βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

- Έχουμε μεγάλη υπομονή και αντοχή γι' αυτό σε όλες τις δίκες θα είμαστε όλοι εκεί στο πλευρό τους. Στις 14 Νοέμβρη, παραμονές του Πολυτεχνείου, στη δίκη του Π. Βαϊνά, θα φροντίσουμε τα δικαστήρια να είναι ξανά γεμάτα από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Στις 2 Φλεβάρη ξανά στα δικαστήρια στις δίκες (Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη). Εκεί θα είμαστε και το 2018 όταν θα εκδικαστεί και η αγωγή του κ. Αλεξανδράτου με την οποία ζητά 149.000 € από τον Π. Βαϊνά!!! Μέχρι την πλήρη και τελική κατάρρευση κάθε κατηγορίας.Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 14/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια: