Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο ΠΕ Πειραιά, την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη, στις 13.30.


Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Θεωρούμε την προσμέτρηση της ώρας της σίτισης για όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε αυτή, εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Είναι προφανές πλέον, ότι το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του ευέλικτου σχολείου της αγοράς, του σχολείου των εργατοωρών, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, συνεχίζει την τακτική της κάλυψης όπως όπως των εκπαιδευτικών αναγκών με μοναδικό στόχο τις περικοπές στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και τελικά τις απολύσεις εκπαιδευτικών που εργάστηκαν ακόμη και πέρσι στη δημόσια εκπαίδευση.

Αν δεν μπλοκάρουμε με αποφασιστικότητα αυτήν την τακτική σε λίγο θα κάνουν και πάλι εμφάνιση οι παραινέσεις για κάλυψη των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν, με απασχόληση από εκπαιδευτικούς στα κενά τους και με παραβίαση του διδακτικού τους ωραρίου, ως “επίβλεψη”. Ότι ακριβώς ισχυρίζονται δηλαδή και με τη σίτιση. Είναι επίσης, απολύτως φανερό ότι έτσι όπως διαμορφώνονται τα προγράμματα των σχολείων, το διδακτικό μας ωράριο τείνει να απλώνεται στα όρια του εργασιακού, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται εξαιρετικά η δουλειά μας, εφόσον στα σχολεία μας δεν υπάρχει καμία απολύτως τεχνική υποστήριξη ή κατάλληλοι χώροι για να προετοιμάζεται και να δουλεύει ο εκπαιδευτικός.

Το ΔΣ του συλλόγου μας προχωρά στην κατάθεση των αιτήσεων στον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τους/τις σχολικούς συμβούλους για το συγκεκριμένο ζήτημα σε συντονισμό με τους άλλους συλλόγους ΠΕ του Πειραιά.

Σας καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο ΠΕ Πειραιά, την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη, στις 13.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: