Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση στο μουσείο Φωταέριου για να διαδηλώσουμε ενάντια στους dealers του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τα σχέδιά τους Τρίτη 7/3

   

Την Τρίτη 7 Μάρτη πραγματοποιείται στο Μουσείο Φωταέριου στο Γκάζι εκδήλωση- συζήτηση για την παιδεία στην οποία θα παρουσιασθεί το βιβλίο που επιμελήθηκε ,ο πρόεδρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την παιδεία Αντώνης Λιάκος, «Από Παιδείας άρξασθαι Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία»με ομιλητές :

  •  τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου,ο οποίος ετοιμάζεται να φέρει συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στα πλαίσια της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, του 3ου Μνημόνιου για να κατεδαφίσει τη δημόσια εκπαίδευση και να περάσει ότι δεν κατάφεραν όλοι οι προκάτοχοί του, εξαιτίας της αντίστασης του εκπαιδευτικού κινήματος.
  • τους πρώην υπουργούς παιδείας κ. Ά. Διαμαντοπούλου, η οποία έκλεισε πάνω από 2000 σχολεία καταργώντας χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, έκλεισε τους πίνακες αναπληρωτών, επιδίωξε την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη
  •  τον Ν. Φίλη, ο οποίος υποθήκευσε το δημόσιο σχολείο με Υπ. απόφασεις κατάργησε 7.000 θέσεις εργασίας στα δημοτικά, υπονόμευσε το δημόσιο νηπιαγωγείο με την Υπ.Απόφαση που αυξάνει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων και κλείνει τμήματα νηπιαγωγείου, καταργεί την υποχρεωτικότητα στο ολοήμερο και κορόιδεψε απροκάλυπτα τους αναπληρωτές με τους 20.000 διορισμούς
  •  τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκη, πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ και των ΜΑΤ που κλείδωνε το πανεπιστήμιο και καλούσε τα ΜΑΤ για να μην πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία, ήταν αρωγός της προσπάθειας για απολύσεις των διοικητικών των ΑΕΙ, αρωγος στις αδικαιολόγητες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
  •  και την κ. Μαρία Ρεπούση, τέως Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια συνάντηση και δεν αφορά τυχαία ή αθώα συζήτηση.. Το περιεχόμενο που καθορίζουν για τη συνάντηση το προσδιορίζει : “ ...Υπάρχουν κοινοί τόποι ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αφορούν το δέον γενέσθαι; Υπάρχει η αναγκαία ευψυχία να βγει η εκπαίδευση από την αρένα της αντιπαράθεσης;»

Η επιλογή των προσώπων και του χρόνου δε, γίνεται ακριβώς πριν από το ξεδίπλωμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στα πλαίσια διαμόρφωσης κοινής “εθνικής γραμμής” για την Παιδεία, ώστε σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό να συμβάλλει στο πέρασμα της μεταρρύθμισης που όλοι μαζί ψήφισαν στο 3ο Μνημόνιο.

Γίνεται ακριβώς τη στιγμή που έχει βγει η έκθεση του ΟΟΣΑ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η τοποθέτηση του ΣΕΒ με τις κατευθύνσεις έκτρωμα για τη δημόσια εκπαίδευση οι οποίες με “φιλολογική επεξεργασία” αποτυπώνονται στα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία, που θέλουν να εφαρμόσουν.

Θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ευρύτερες συναινέσεις όπως έκαναν και με το 3ο Μνημόνιο αλλά και το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ για να μπορέσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και της κοινωνίας που στέκεται εμπόδιο όλα αυτά τα χρόνια στα αποκρουστικά τους σχέδια για την παιδεία της αγοράς, για λίγους και εκλεκτούς και το τσάκισμα της εργασίας των εκπαιδευτικών.

Να ξέρουν καλά όλοι τους και οι πρώην που τους πέταξε στα αζήτητα το κίνημα και η κοινωνία και οι νυν ότι για την αποτελεσματικότητα τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, θα βρίσκουν το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχώς μπροστά τους να υπερασπίζεται το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά και να ανατρέπει τα σχέδιά τους.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση στο μουσείο του Φωταέριου για να διαδηλώσουμε ενάντια στους dealers του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τα σχέδιά τους.

Όλοι την Τρίτη 5.30μμ στο μουσείο του φωταέριου στο Γκάζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: