Τρίτη, 30 Μαΐου 2017spe-ploumpidis.blogspot .com                       29/05/2017
                                     Αίτημα για παράταση υποβολής αίτησης αναπληρωτών
Αίτημα να ανοίξει ξανά το σύστημα του ΟΠΣΥΔ έχει διατυπώσει η ΔΟΕ και πλήθος εκπαιδευτικών σωματείων για τους πάνω από 500 αναπληρωτές και αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί που στην πλειοψηφία τους εργάζονται στα σχολεία φέτος, και οι οποίοι για διάφορους λόγους μεταξύ αυτών και πολύ σοβαροί λόγοι υγείας δεν πρόλαβαν τις ασφυκτικές και αιφνιδιαστικές  προθεσμίες που έθεσε το Υπουργείο. Παρ’ όλα αυτά το Υπουργείο επιμένει να αρνείται  το δίκαιο αίτημα των αναπληρωτών συναδέλφων
Οι συνάδελφοι ζητούν τα αυτονόητα :
α) το άνοιγμα του ΟΠΣΥΔ,  προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την ένταξη στους προσωρινούς πίνακες 2017-18
β) να ελεγχθούν οι αιτήσεις τους κανονικά από τον ΑΣΕΠ και να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τους.
Το Υπουργείο  αγνοεί και εμπαίζει παντελώς τους συναδέλφους.
Μια τέτοια στάση ισοδυναμεί με ισόποσες απολύσεις εκπαιδευτικών!!!
Εκπαιδευτικοί που  χρόνια τώρα καλύπτουν πάγιες ανάγκες στο δημόσιο σχολείο όχι μόνο δε θα διοριστούν,  αλλά  στην παρούσα φάση λόγω έλλειψης επαρκούς ενημέρωσης κινδυνεύουν να μείνουν και στην ανεργία.
Το Υπουργείο αποδεικνύει με την τόσο σκληρή στάση αλλά και  με τις  γενικότερες επιλογές και τα μέτρα που ετοιμάζει για τους αναπληρωτές (τρόπο  πρόσληψης και  περικοπή θέσεων μέσω  εγκυκλίων και Υπ. Αποφάσεων) ότι προετοιμάζει την εκ περιτροπή εργασίας και την ανακύκλωση της ανεργίας. Άρα:   Μαζικές απολύσεις αναπληρωτών
Να σταματήσει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και τα περί ευθύνης ΑΣΕΠ και διοικητικών.
Από πότε εκχωρεί το Υπουργείο  τον πρώτο λόγο σε διοικητικές υπηρεσίες;
Η μη ικανοποίηση του  δίκαιου αιτήματος των συναδέλφων θα εκληφθεί  από το εκπαιδευτικό κίνημα ως το πρώτο κύμα απολύσεων! Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους .

Για αυτό το θέμα απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα μέλη μας, στην  κινητοποίηση την Πέμπτη 1/6/2017, στις 14:00 ,στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αθήνα).


Δεν υπάρχουν σχόλια: