Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com                       12/10/2017
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Ο.Ο.Σ.Α. ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
Ο  Ο.Ο.Σ.Α.  χτυπά τις πόρτες των σχολείων μας! Τα αφεντικά των παγκόσμιων οικονομικών οργανισμών σε συνεργασία  με  τους ντόπιους διαχειριστές τους της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΕΛ)  χτυπάνε τις πόρτες των σχολείων μας ως τα αδιαμφισβήτητα ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
 Το κλιμάκιο του Ο.Ο.Σ.Α. που κάνει πλέον βόλτες στα σχολεία μας, ελέγχει πόσοι είναι οι μόνιμοι και πόσοι οι αναπληρωτές στο σχολείο, αν οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν στο σχολείο διαθεματικά, αν το σχολείο έχει την αναγκαία ‘αυτονομία’ να βρει επιπρόσθετη χρηματοδότηση από χορηγούς, κ.ά. 
 Δεν είναι δυστυχώς ένα κακό όνειρο. Είναι η πλήρης παράδοση στις απαιτήσεις των  ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Ε.Ε. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι δολοφόνοι του δημόσιου σχολείου σε παγκόσμιο επίπεδο να κυκλοφορούν με πλήρη ελευθερία κινήσεων στα σχολεία μας, προκειμένου να ελέγξουν κατά πόσο υπάρχει πεδίο να προχωρήσουν  οι νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις, δηλαδή η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και οι απολύσεις, η λειτουργία των σχολείων με όρους επιχειρήσεων, η διαφοροποιημένη χρηματοδότηση, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ανά σχολείο και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους. Στόχος των επισκέψεων αυτών του Ο.Ο.Σ.Α. στα σχολεία μας είναι να μας ‘πείσουν’ ότι η συνταγή Ο.Ο.Σ.Α. έχει προκύψει μετά από διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα. Νομιμοποίηση αναζητούν τα κλιμάκια του Ο.Ο.Σ.Α. και η κυβέρνηση για να επιβάλλουν μια πολιτική που εδώ και μήνες είναι προαποφασισμένη, όπως περίτρανα φαίνεται από την ενδιάμεση έκθεση του υπερεθνικού οργανισμού που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί. Τα κλιμάκια του Ο.Ο.Σ.Α. εγκατεστημένα όλο τον Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Παιδείας ενώ σχεδίασαν το νέο γύρο επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, είχαν το πολιτικό θράσος να επισκεφτούν τα δημόσια σχολεία που μαστίζονται από την αδιοριστία, την ελαστική απασχόληση και τη χρόνια υποχρηματοδότηση.
             Οι πρόθυμοι, όμως, υπάρχουν πάντα. ‘Επισκέφθηκαν’ σχολεία στην Α΄ Διεύθυνση Π. Ε. Αθήνας, όπου σύμφωνα με τους τοπικούς συλλόγους εκπαιδευτικών Π. Ε., το 30% των Δημοτικών δεν έχει ολοήμερο, υπάρχουν ακόμα πρωινά τμήματα που δεν έχουν δάσκαλο, οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων τρέχουν ακόμα και σε 6 σχολεία, τα παιδιά που έχουν έγκριση παράλληλης στήριξης, καλύπτονται για 5-6 ώρες την εβδομάδα. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοί μας παραμένουν εδώ και μια δεκαετία αναπληρωτές, ενώ στα σχολεία  του συλλόγου μας -στο 5ο Κερατσινίου και στο Ικόνιο - καλούνται από εισαγγελέα εκπαιδευτικοί, επειδή δέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.
     Ασπρόμαυρη η αντίθεση στο δημόσιο σχολείο. Από τη μια ο κόσμος της εκπαίδευσης που δίνει τη μάχη της μόρφωσης ως συλλογικό αγαθό μέσα στις σχολικές τάξεις και από την άλλη οι υπάλληλοι των υπερεθνικών οργανισμών και του Υπουργείου Παιδείας, κλεισμένοι στα  γραφεία της εξουσίας να επεξεργάζονται το νέο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.
   Καθόλου τυχαία η επίσκεψη του Ο.Ο.Σ.Α., αφού συνοδεύεται από πλήθος δημοσιευμάτων που προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια εικόνα πλήρους απαξίωσης του δημόσιου σχολείου. Μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, δημοσίευσε πρωτοσέλιδο με το τίτλο ‘Είδε και έφριξε’ ο Ο.Ο.Σ.Α., προσθέτοντας ότι στη νέα έκθεση η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι υπογραμμισμένη με κόκκινα γράμματα. Αλήθεια γνωρίζουν από τώρα το πόρισμα του Ο.Ο.Σ.Α. πριν καν συνταχθεί; Η τακτική αυτή,  παγκοσμίως γνωστή, ο χαρακτηρισμός ενός εκπαιδευτικού συστήματος ως αποτυχημένου με βάση τα κριτήρια του Ο.Ο.Σ.Α., οδηγεί στην τελική υιοθέτηση των αντιεκπαιδευτικών του προτάσεων, μετά από ένα κλίμα πανικού που ήδη έχουν μεθοδεύσει τα ΜΜΕ.
    Είναι πρωτοφανής στα εκπαιδευτικά χρονικά αυτή η επίσκεψη. Την ώρα που ο Υπουργός Παιδείας, υποκριτικά, δηλώνει πως οι εκθέσεις του Ο.Ο.Σ.Α. δεν είναι δεσμευτικές, το επιτελείο του συντονισμένο με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής μεθοδεύουν τις ‘επισκέψεις’ σε προσεκτικά επιλεγμένες σχολικές μονάδες.
  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κερατσινίου Περάματος ‘Ν Πλουμπίδης’ καταγγέλλει τις πολιτικές αυτές και όσους άνοιξαν τις πόρτες για να εισβάλει ο Ο.Ο.Σ.Α. στα σχολεία μας.
Οι πολέμιοι του δημόσιου σχολείου, οι καταστροφείς του είναι ανεπιθύμητοι στα σχολεία μας! Δε συνομιλούμε μ’ αυτούς που προτείνουν και προωθούν την εκπαίδευση των λίγων και ‘αρίστων’, που συνειδητά και κατ’ εξακολούθηση  αποδομούν τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, και τη μετατροπή της σε επιχείρηση με προϊόντα τους μαθητές και κριτήριο το κέρδος. Στους ελέγχους τους, στις ερωτήσεις τους, μια είναι η απάντηση που επιβάλλεται να ακουστεί, από το σύνολο του κόσμου της εκπαίδευσης με πρωτοστάτες τους εκπαιδευτικούς ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Οι εκπαιδευτικοί με αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα:
·        την ανεξαρτησία και την ελευθερία του σχολείου και της εκπαίδευσης συνολικά,
·        το ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ, που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και μόνο: με αύξηση της  χρηματοδότησης από το κράτος που να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες,  με μόνιμους μαζικούς διορισμούς.

Στη βάση αυτών, καλούμε σε μαζική και ανυποχώρητη αντίσταση απέναντι στα σχέδια τους και σε αποφασιστικό αγώνα διεκδίκησης. 

Αν η ‘επιτροπεία’ των οικονομικών κορακιών και της κυβερνητικής υπαλληλίας  επισκεφτούν τα σχολεία μας ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο.   Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να κηρύξει μαζική, αποφασιστική αντίσταση. Να καταγγείλει τον Ο.Ο.Σ.Α., τις επισκέψεις του στα σχολεία και την κυβέρνηση που τις επέτρεψε! Τους Συλλόγους, τις Ενώσεις, την Ομοσπονδία Γονέων, σε συντονισμένο, αποφασιστικό και ανυποχώρητο αγώνα και αντίσταση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: