Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com                       16/10/2017


ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ
Η σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας αναζωπυρώνει τα σενάρια εγκατάστασης πυρηνικών στον Άραξο

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Μέσα στην κρίση και τα συνεχή κύματα αντιλαϊκών επιθέσεων, το ελληνικό κεφάλαιο, επιδιώκει να αναβαθμίσει τον ρόλο του στην ίδια ακριβώς περιοχή που έχει βλέψεις και το τουρκικό. Σε έναν οξυμένο ανταγωνισμό με την Τουρκία, η Ελλάδα εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες, με ΝΑΤΟ, Ευρωστρατό και Ισραήλ, που αντικειμενικά φέρνουν πιο κοντά έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο, ως συνέχεια του κοινωνικού πολέμου που διεξάγει εναντίον μας στο εσωτερικό. Αντίστοιχα, πράττει το καθεστώς Ερντογάν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οικοδομεί εντατικά μια ιδιαίτερη εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ, που εμφανίζεται ως προνομιακός σύμμαχος.
Το  ταξίδι της  κυβέρνησης στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, ενισχύει τον προβληματισμό για το ενδεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών αμερικανικών όπλων σε ελληνικές βάσεις, αλλά και την επέκταση όλης της πολεμικής τους συνεργασίας, πιο εχθρικής και πιο επιθετικής για τους λαούς της περιοχής.
Η βάση στον Άραξο είχε πυρηνικά μέχρι το 2001. Τότε μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, στην βάση του Ιντσιρλίκ, γιατί ήταν άλλοι οι στόχοι και τα σχέδια του ΝΑΤΟ αλλά και του ελληνικού και του τουρκικού κράτους. Τα πυρηνικά όπλα, τα όπλα μαζικής καταστροφής και οι στρατηγικές του ολέθρου από ‘μεγάλους’ και ‘μικρούς’ ιμπεριαλιστές ποτέ δεν εγκατέλειψαν την περιοχή, φορτώνοντας τους λαούς με κινδύνους, πολέμους, προσφυγιά και καταστροφές. Τώρα προκύπτουν διαπραγματεύσεις για διεύρυνση των βάσεων, ή νέες βάσεις του ΝΑΤΟ, στην Ελλάδα, από μια αδίστακτη κυβέρνηση. 
Η επιστροφή των πυρηνικών στον Άραξο δεν είναι μεμονωμένο ζήτημα. Είναι μια τρομακτική εξέλιξη στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο εξωτερικό και το εσωτερικό- που περιλαμβάνει επαναδιαπράγματευση με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τον στρατηγικό ρόλο του κράτους, την επιθετική εξόρμηση σε μεταναστευτικό, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την καταστολή και την ασφάλεια στο εσωτερικό, τον στρατηγικό άξονα με Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ.
Ø   Οι  βάσεις Αράξου-Ακτίου-Σούδας παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στους βομβαρδισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Προχωρούν τον εκσυγχρονισμό του Αράξου και της Σούδας, με έμφαση στις προδιαγραφές φρούρησης και εξειδικευμένων αποθηκευτικών χώρων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν απαντά αν πρόκειται εκεί να εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα ή όπλα μαζικής καταστροφής. Το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ακριβώς ότι έκαναν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέτοντας τον λαό σε θανάσιμο κίνδυνο, όταν έκρυβαν την ύπαρξη πυρηνικών όπλων σε ελληνικές βάσεις!
Ø  Η ελληνική ηγεσία παραχωρεί ενεργειακά κοιτάσματα σε ενεργειακούς κολοσσούς, και μετατρέπει τη χώρα σε σταυροδρόμι ιμπεριαλιστικών ενεργειακών σχεδιασμών.
Ø  Κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν να επιβάλλουν αγορές αμερικανικών όπλων αξίας 5 δισ. Δολαρίων.
Ø  Σε όλα αυτά εμπλέκονται Έλληνες επιχειρηματίες, εφοπλιστές, κατασκευαστές και βιομήχανοι του πολέμου που διεκδικούν και παίρνουν μερίδιο από τα πολεμικά συμβόλαια, τις ενεργειακές μπίζνες και την ανοικοδόμηση των κρατών που καταστρέφουν.
Ø  Η ελληνική κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν μόνο τρομερή ευθύνη για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, αλλά επιπλέον καλλιεργούν την ισλαμοφοβία, στο όνομα μιας πιθανής εκδίκησης, προπαγανδίζοντας τελικά ότι οι πρόσφυγες είναι “ασύμμετρες απειλές”.

     ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ
                          ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
            ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Παλεύουμε ενάντια στη βάση Αράξου-Ανδραβίδας που θέλουν να φορτώσουν με σύγχρονα πυρηνικά όπλα. Ενάντια στις βάσεις-ορμητήρια της Πολυεθνικής Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ.Ενάντια στις βάσεις της Σούδας, του Ακτίου, το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στη Λάρισα.

·         Κοινό αντιπολεμικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου
·         Σταμάτημα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου
·         Να σταματήσουν οι ασκήσεις με ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ, αραβικά κράτη,
·         Να σταματήσει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους.
Δεν υπάρχουν σχόλια: