Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

                      
spe-ploumpidis.blogspot .com                                        14/11/2017

            Απόφαση  Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για Αναπληρωτές/τριες

                                             Να γίνουν μόνιμοι διορισμοί ΑΜΕΣΑ!
                                          Να μπει τέλος στην ομηρία των συναδέλφων.
        Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

    Για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες αναπληρωτές προσλήφθηκαν για να καλύψουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων. Ο μηδενισμός των διορισμών στα χρόνια των μνημονίων, πολιτική που συνεχίζεται και από αυτή την κυβέρνηση, οδηγεί στην ανάγκη για χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών.
Θέτουμε ως κυρίαρχο αίτημα αυτό των ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ. Ενάντια στους μνημονιακούς περιορισμούς και τις πολιτικές που στερούν από το δημόσιο σχολείο τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του και καταδικάζουν δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας στην ελαστική, ευέλικτη και ανασφαλή εργασία.
 Η τακτική των μηδενικών ουσιαστικά διορισμών κυρίως τα τελευταία 5 χρόνια στην εκπαίδευση έχει εκτινάξει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.

                 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·       Κάλυψη όλων των κενών με ισάριθμους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών τώρα! Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας! Καμιά μείωση οργανικών θέσεων – οργανικές τοποθετήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς.Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός της Διεύθυνσης της οργανικής του θέσης. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
·       Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά στην α΄ φάση, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στις πρώτες περιοχές προτίμησής τους. Οι αναπληρωτές να βρίσκονται στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Νέες φάσεις πρόσληψης μόνο για έκτακτα λειτουργικά κενά. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά.
·       Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές, όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση  (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής αγωγής, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, φυσικής αγωγής, μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής).
·       24μηνες συμβάσεις εργασίας, κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού των ΑΜΩ (αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου).
·       Έγκαιρη έκδοση της εγκυκλίου για τις προσλήψεις αναπληρωτών σύμφωνα με τη νομοθεσία, χωρίς να νομοθετεί και χωρίς να επιτρέπει αλλαγές εντός του σχολικού έτους.
·       Κοινοποίηση του συνόλου των κενών ανά σχολείο από τις Διευθύνσεις.
·       Πλήρης διαφάνεια (δημοσιοποιημένοι πίνακες κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια) στις τοποθετήσεις με έγκριση του ΠΥΣΠΕ και όχι με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.
·       Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή στην παράλληλη στήριξη με βάση τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ.
·       Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε 1η του επόμενου μήνα.
·       Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους.
·       Επίδομα ανεργίας για όλους τους συμβασιούχους μετά τη λήξη της σύμβασής τους.
·       Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ.) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων.
·       Πλήρης προστασία της κύησης και της μητρότητας. Πλήρη καταβολή μισθού και ενσήμων κατά τη διάρκεια της άδειας τοκετού και λοχείας δίχως τον περιορισμό των 200 ενσήμων τη διετία. Εννεάμηνη άδεια ανατροφής για όλους τους γονείς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
·       Κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων.
·       Απόσυρση του Π.Δ.79 και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο.
·       Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα. Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμήματος δημοτικού και νηπιαγωγείου. Κανένα τμήμα χωρίς το δάσκαλό του – όχι στην κατάργηση του δάσκαλου τάξης.
·       Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
·       Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία.
·       Κατάργηση του ν. 3848/2010 του «νέου σχολείου» της Διαμαντοπούλου,του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013, του Αρβανιτόπουλου. Όχι στην ελαστική εργασία.
·       Κανένα προσοντολόγιο. Κατάργηση όλων των νόμων που εμπορευματοποιούν την ειδική αγωγή και κατηγοριοποιούν τους εκπαιδευτικούς.
·       Κατάργηση της τροπολογίας για τα τμήματα ένταξης – ενίσχυση της παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης, δημιουργία νέου τμήματος ένταξης μετά τα 12 παιδιά. Ίδρυση Τ.Ε. σε κάθε σχολείο (νηπιαγωγείο – δημοτικό) με απαραίτητο εξοπλισμό και εποπτικό υλικό. Στελέχωση των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης με το απαραίτητο προσωπικό.
·       Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να μπορούμε να ζουμε με αξιοπρέπεια. Ιδιαίτερα για εκείνους που υπηρετούν σε περιοχές με δυσμενείς συνθήκες να χορηγείται επίδομα ενοικίου – θέρμανσης – σίτισης – μετακόμισης και μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ.

-Διεκδικούμε αταλάντευτα μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου.  
 
-Καλούμε τη Δ. Ο. Ε. να μη σταματήσει ούτε λεπτό να διεκδικεί το δικαίωμα των συναδέλφων για σταθερή και μόνιμη εργασία.

-Επιδιώκουμε τον αναγκαίο συντονισμό των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ  για το κεντρικό αίτημα των ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

 Καταγγέλουμε την αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας που επιμένει στις απολύσεις συναδελφισών αναπληρωτριών της Β’Βάθμιας και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα χρόνια νοσήματα   και απαιτούμε την άμεση ανάκληση τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: