Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018


                             spe-ploumpidis.blogspot .com           αρ. πρωτ. 149            17/05/2018

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ;
Το Πέραμα σύμφωνα και με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ανήκει στους Δήμους όπου θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2018-2019 η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα νήπια γεννημένα το 2013 και το 2014 εγγράφονται  υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο από τις 2 έως 18 Μάη.
Να θυμίσουμε βέβαια ότι το  αίτημα για καθολική θεσμοθέτηση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιείται από το νομοθέτημα της κυβέρνησης, αφού τελικά η Δίχρονη Π.Α. θα εφαρμοστεί σε 184 Δήμους από τους συνολικά 324 της χώρας.
Αυτό συμβαίνει, γιατί το νομοσχέδιο προέβλεπε μηδενική δαπάνη και  καμία πρόβλεψη για ενίσχυση των υποδομών, με αποτέλεσμα και τη σχολική χρονιά 2018-2019 η κυβέρνηση να αφήνει έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο τα προνήπια στην πλειοψηφία των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ όπου θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δεν θα «κοστίσει», γιατί το πρόβλημα έχει λυθεί λόγω υπογεννητικότητας.
Εδώ όμως τίθεται το ερώτημα; Ακόμα και αυτή η «κολοβή» θεσμοθέτηση της Δίχρονης Π.Α. διασφαλίζεται στους Δήμους που εντάχθηκαν σε αυτή;
Στο Δήμο Περάματος από την αρχή των εγγραφών με ευθύνη και εντολή της Δημοτικής Αρχής αναρτήθηκε έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ανακοίνωση που καλούσε να εγγραφούν σε αυτούς και τα νήπια γεννημένα το 2014.
Επιπλέον, η ίδια η Αντιδήμαρχος Παιδείας σε προσωπικές της αναρτήσεις σε κοινωνικό διαδικτυακό μέσο καλούσε επίσης με την ίδια ανακοίνωση να εγγραφούν νήπια γεννημένα το 2014.
Βέβαια,  η Δημοτική Αρχή στην επίσημη σελίδα του Δήμου καλεί να εγγραφούν παιδιά στα νηπιακά τμήματα γεννημένα το 2015.
Οι μεθοδεύσεις αυτές, «τα ήξεις-αφήξεις» έγιναν αντιληπτές και καταγγέλθηκαν στο Δ.Σ. του Συλλόγου και από νηπιαγωγούς του Περάματος.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Δ.Σ. με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Καζάκου Μαργαρίτα στο ερώτημα μας γιατί αναφέρεται στην ανακοίνωση εγγραφών ότι δέχονται οι παιδικοί σταθμοί νήπια γεννημένα το 2014 απάντησε ότι περιμένει ενημέρωση από το ΕΣΠΑ για το τι θα κάνει με τα voucher.
O Σύλλογός μας απεύθυνε σχετικό ερώτημα για τα γεγονότα αυτά και στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά για το τι συμβαίνει τελικά στο Πέραμα και ζήτησε να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα και να υπάρξει επίσημη ενημέρωση…
Είναι πραγματική πρόκληση, Κυβέρνηση και Δήμοι, να “παίζουν” στις πλάτες των παιδιών μας και να αφήνουν τους γονείς και τις Νηπιαγωγούς στην άγνοια ακόμα και λίγες μέρες πριν ολοκληρωθούν οι εγγραφές. Αναρωτιόμαστε τελικά, πόσο μεγάλη είναι η κοροϊδία της Κυβέρνησης με την Προσχολική Αγωγή.
 Απαιτούμε να παρθούν όλα τα μέτρα και να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής πανελλαδικά, ώστε τώρα όλα τα νήπια και τα προνήπια να εγγραφούν και να φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Περάματος να απαντήσει επίσημα αν εγγράφει προνήπια γεννημένα το 2014 στους παιδικούς σταθμούς.
Δε δεχόμαστε στη Δημόσια Εκπαίδευση να επιβληθούν τροφεία και τμήμα της να παρέχεται μέσα από κουπόνια – voucher.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.Δεν υπάρχουν σχόλια: