Πέμπτη 31 Μαΐου 2018


spe-ploumpidis.blogspot .com            αρ. πρωτ. 154             31/05/2018

Η κινητοποίηση των σωματείων (στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογος μας) και μαζικών φορέων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21/05/2018, για το σοβαρό θέμα των καζανιών της περιοχής, κατέληξε όπως ήταν αναμενόμενο.
 Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά απέδειξε για ποιους δουλεύει. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπαν ότι δεν πρόκειται τα καζάνια να φύγουν από την περιοχή της Δραπετσώνας. Είπαν συγκεκριμένα ότι «η καπιταλιστική ανάπτυξη  επιβάλλει την ύπαρξη βιομηχανικών εγκαταστάσεων τύπου slops (συλλογή αποβλήτων) δίπλα σε ένα εμπορικό λιμένα άρα δεν τίθεται κανένα ζήτημα ανάκλησης των αδειών και απομάκρυνσής τους από την περιοχή». Άρα τα καζάνια και η οσμή τους θα παραμείνουν όσο στο επίκεντρο της πάλης δεν μπαίνει η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Δεν μας κάνει καμιά εντύπωση η στάση τους. Είναι ταγμένοι σε αυτή την πολιτική. Στην πολιτική που στο όνομα της ανάπτυξης βάζουν μπροστά τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για να γεμίζουν με κέρδη οι τσέπες τους ενώ την ίδια στιγμή χτυπάνε τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, υποβαθμίζουν τη ζωή του λαού, το περιβάλλον. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ενώ μιλάνε για την αναγκαιότητα των slops, δεν μας απαντάνε στο εύλογο ερώτημα γιατί αυτά πρέπει να είναι σε κατοικημένη περιοχή και βεβαίως δεν βγάζουν άχνα για το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες δώσανε απλόχερα νέα άδεια για εμπορία πετρελαιοειδών και 1,5 εκατ. € ζεστό χρήμα στον επιχειρηματία Μελισανίδη. Ήταν και αυτό αναγκαιότητα; Έτσι προφανώς αντιλαμβάνονται τη «δίκαιη» ανάπτυξη!
Αυτή την κυβέρνηση υπερασπίζεται και η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας από την πρώτη μέρα εκλογή της. Αυτή μας έλεγε ότι με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει η δυνατότητα να λυθεί το ζήτημα των καζανιών. Σπέρνει αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει λύση φιλολαϊκή και ότι η κυβέρνηση αυτή θα έρθει σε ρήξη με τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ακόμα και στην ημερίδα που έγινε στο Πέραμα για τα καζάνια, πέρα από τα ευχολόγια για την απομάκρυνση των καζανιών από την περιοχή, δικαιολόγησε τη στάση της Κυβέρνησης και τάχθηκε με την ανάπτυξη στην περιοχή. Στην ίδια ημερίδα όπου η βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα είπε ότι είναι αναγκαία στο Κερατσίνι η ύπαρξη των slops, επείδη συνορεύει με το λιμάνι το οποίο είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Τέρμα πια στην κοροϊδία Κυβέρνησης-Περιφέρειας-Δήμου
Είναι συνυπεύθυνοι για αυτή την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Καλούμε το λαό να τους γυρίσει την πλάτη και να παλέψει για τις πραγματικές του ανάγκες, να μην αποδεχτεί το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του για να προωθηθούν τα επιχειρηματικά σχέδια συνολικά στην περιοχή του Πειραιά. Καλούμε το λαό να παλέψει ενιαία απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα.
Καλούμε το λαό να παλέψει για:
·         Να ανακληθούν τώρα οι άδειες της Oil One. Μετεγκατάσταση των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
·         Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής Λιπασμάτων προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής μας (υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγεία).
·         Καμιά δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια, καμιά ανταποδοτική λειτουργία άμεση ή έμμεση.

Καλούμε σε:
-       Συγκέντρωση στην Πλ. Κύπρου 5 Ιουνίου 7.00 μμ. και πορεία προς τα καζάνια της Oil One
-       Λαϊκό γλέντι της Λαϊκής Επιτροπής στην περιοχή των Λιπασμάτων 16 Ιουνίου 8.00 μμ.
                                                           
                                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: