Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018


spe-ploumpidis.blogspot .com            αρ. πρωτ. 221            19/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 2μ.μ ο Σύλλογός μας, όπως ήδη είχε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωσή του, πραγματοποίησε μαζί με άλλους συλλόγους του Πειραιά παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης με κύριο αίτημα την καταβολή από την πλευρά της πολιτείας των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας των δημοσίων υπαλλήλων από το 2013 και μετά.
Ο Σύλλογός μας με πρωτοβουλία του έγκαιρα συγκέντρωσε τις αιτήσεις των συναδέλφων από τα σχολεία ευθύνης του, με σκοπό να καταθέσει ομαδικά τις αιτήσεις στη Δ/νση Εκπαίδευσης, για να μην παραγραφεί το δικαίωμα διεκδίκησης των μισθολογικών μας απωλειών, μετατρέποντας τη διαδικασία αυτή από ατομική υπόθεση του καθενός σε συλλογική. Πράγματι, μέλη του Δ.Σ. κατέθεσαν φάκελο με τις αιτήσεις των συναδέλφων ανά σχολείο λαμβάνοντας ως αριθμό πρωτοκόλλου τον 23649 (15-11-2018).
Στη συνέχεια εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Συλλόγων συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης καταγγέλλοντας την πολιτική των περικοπών. Ακόμα του δήλωσαν ότι απαιτούν από την κυβέρνηση να αποδώσει τα αναδρομικά και ότι οι εργαζόμενοι δε θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους για την κατάργηση συνολικά των μνημονιακών νόμων που εξακολουθούν στο ακέραιο να ισχύουν και τσακίζουν τη ζωή τους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας. Βρίσκεται στον πολιτικό, ταξικό, λαϊκό αγώνα.
Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου, κάθε εργαζόμενου. Κανείς συμβιβασμός με την λογική, ότι έγινε – έγινε, ούτε με τις αυταπάτες ότι η όποια ανάκαμψη της οικονομίας θα φέρει από μόνη της πίσω απώλειες, μισθούς και δικαιώματα.
Μόνη λύση είναι η συσπείρωση στα Συνδικάτα, ο οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: