Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ.  269           11/02/2019
   
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου- Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» καταδικάζει κάθε πολιτική που στερεί από τα παιδιά μας το δικαίωμα στη μόρφωση, στην άθληση, στην ψυχαγωγία και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία σε ιδιώτες.
         Πάνω από 50 χώροι σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα μεταξύ αυτών και 10 σχολεία παίρνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, μέσω της παραχώρησής τους στην ΕΕΣΠ (πρώην Υπερταμείο).
         Και η λίστα δε σταματά, έχει μέσα αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, πλατείες ως και τον αρχαιολογικό χώρο στο «Καστράκι», στη Δραπετσώνα. Ήδη το 2ο Λύκειο Κερατσινίου είναι σε κατάληψη, γιατί μέσα στη λίστα είναι και το σχολείο αυτό.
          Σε συνάντηση που είχαν την περασμένη βδομάδα γονείς, δημοτική Αρχή, διευθυντής και καθηγητές του σχολείου (παρευρέθηκε και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ως γονέας όμως) για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος έριξε ερήμην μας ευθύνες για την κατάσταση, σε φορείς όπως η Ένωση Γονέων, η Ομοσπονδία Γονέων, η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο σύλλογός μας, για την «απραξία τους», που, ενώ γνώριζαν ή ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν, (αλήθεια δε μας είπε από πού) , δεν έκαναν τίποτα.
          Να θυμίσουμε στον Δήμαρχο ότι τους παραπάνω φορείς πρέπει να τους ενημερώνει εκείνος μιας και είναι θεσμικό όργανο της πόλης, πόσο μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα και να μπαίνει μπροστά (δεν υπάρχει καν απόφαση δημοτικού συμβουλίου καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής) και όχι να περιμένει τι θα κάνει ο κάθε φορέας για να το στηρίξει όπως λέει! Έχει το θράσος ο δήμαρχος, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου, να εγκαλεί μαζικούς φορείς, σωματεία που καθημερινά βρίσκονται μέσα στα σχολεία δίνοντας τη μάχη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών, που αντιστέκονται σε μια αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική την οποία ο ίδιος και η διοίκησή του στηρίζουν με χέρια και πόδια, 5 χρόνια τώρα.
           Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικά σωματεία  και όλους τους φορείς της πόλης,  να σταθούμε δίπλα στους μαθητές και να διεκδικήσουμε μαζί το αυτονόητο, όχι στην ιδιωτικοποίηση των σχολείων μας, των ελεύθερων χώρων και των αθλητικών χώρων. Αυτοί οι χώροι ανήκουν σε εμάς και δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να μας τους πάρει. Να καταδικάσουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της που ξεπουλάει τα πάντα και τη δημοτική αρχή που από τη μια στηρίζει αυτή την πολιτική και από την άλλη επιτίθεται αισχρά σε όσους αντιστέκονται.
Απαιτούμε:
         Να ακυρωθεί η εκχώρηση των 50 χώρων.
         Να δημιουργηθούν υποδομές αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης, ΔΗΜΟΣΙΕΣ & ΔΩΡΕΑΝ για τους μαθητές και το λαό.
       Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μας κάνει πελάτες στους χώρους που μας ανήκουν. Αυτοί οι χώροι είναι των μαθητών μας και δικοί μας και δεν μπαίνουν σε πλειστηριασμό.
        Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί το Συντονιστικό Αγώνα των μαθητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας, την Τετάρτη 13/2/2019, στις 11π.μ., στην πλατεία Λαού και πορεία στο Δημαρχείο και καλεί όσους συναδέλφους μπορούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των μαθητών.
Διεκδικούμε αυτά που αξίζουν στους μαθητές μας και τους τα στερούν.
Δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή!
Υ.Γ: Δε μας αρέσει να ασχολούμαστε πριν από τις δημοτικές εκλογές με τον κάθε δήμαρχο χωριστά για ευνόητους λόγους… Είμαστε όμως αναγκασμένοι να δώσουμε μια οφειλόμενη απάντηση!
ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: