Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com           αρ. πρωτ. 272             18/02/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΚΕΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο 1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Πειραιά από τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Αντικείμενο της παράστασης διαμαρτυρίας αποτέλεσαν οι προβλεπόμενες από το νόμο 4547/18 διαδικασίες παραπομπής μαθητών στα Κ.Ε.Σ.Υ. για τη διενέργεια ατομικών αξιολογήσεων -εκθέσεων – γνωματεύσεων. Στην συνάντηση εκτός από τον προϊστάμενο του 1ου Κ.Ε.Σ.Υ Πειραιά κ. Νίκο Παπαδόπουλο συμμετείχε και ο προϊστάμενος του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ  Πειραιά κ. Σταύρος Σταύρου.
Οι προϊστάμενοι των ΚΕΣΥ παραδέχτηκαν τις ελλείψεις στις υποτιθέμενες «Αναδιοργανωμένες δομές» πλην όμως υπερασπίστηκαν την κυβερνητική πολιτική (τριμελείς ομάδες υποστήριξης, υπεύθυνος εκπαιδευτικός που θα επικοινωνεί με το ΚΕΣΥ κ.τ.λ.).
Ως Σύλλογος έχουμε ξεκάθαρες θέσεις!!
Απαιτούμε:
  • Την κατάργηση του νόμου 4547.
  • Την πλήρη στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής με όλο τα απαραίτητο προσωπικό και τη δημιουργία όλων των αναγκαίων διεπιστημονικών δομών που απαιτούνται, ώστε να γίνεται έγκαιρα - και με τον επιστημονικά ορθό τρόπο - η διαδικασία της έγκαιρης διάγνωσης, της αξιολόγησης και κατ΄ επέκταση της υποστήριξης.
Καλούμε :
·         Τους συλλόγους διδασκόντων να μη συγκροτήσουν Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης.
·         Τη ΔΟΕ να στηρίξει τις αποφάσεις των δεκάδων Συλλόγων Π.Ε. για Απεργία- Αποχή από κάθε διαδικασία της επερχόμενης  αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και αξιολόγησης στελεχών.

ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: