Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com                       αρ. πρωτ.  274                19/02/2019
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου- Περάματος Ν. Πλουμπίδης σας καλεί να παρευρεθείτε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κερατσινίου την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 8μ.μ. κατά τη συζήτηση του 1ου θέματος της Η.Δ. που αφορά τη μεταβίβαση 50 δημόσιων χώρων του Δήμου στο Υπερταμείο.
Το θέμα αυτό αποφασίστηκε να μπει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο κάτω από την πίεση των μαθητών και των φορέων (ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Σύλλογός μας) κατά τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κερατσινίου που έγινε στις 13/02 και τη συνάντηση με τον δήμαρχο που ακολούθησε.
Θυμίζουμε ότι με απόφαση της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2317/19-6-18), πάνω από 10 χιλιάδες εκτάσεις/ακίνητα του Δημοσίου, ανάμεσά τους και 50 δημόσιοι/αθλητικοί/αρχαιολογικοί χώροι του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, εντάχθηκαν στο Υπερταμείο.
Μάλιστα, περιλαμβάνονται ακόμα και σχολικά κτίρια, όπως το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, το 2ο Γυμνάσιο - 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου, τα 8ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου, τα 11ο και 13ο Νηπιαγωγεία κ.ά. Επίσης, δημοτικά γυμναστήρια, μέρος του πάρκου "Σελεπίτσαρι", ελεύθεροι χώροι κλπ...
Αντίστοιχες μεταβιβάσεις στο Υπερταμείο έχουν γίνει και σε άλλους Δήμους του Πειραιά και της Αττικής.
Υλοποιώντας το Μνημόνιο και σαν τον κλέφτη, η κυβέρνηση εκχωρεί τη δημόσια περιουσία στο Ταμείο των Ιδιωτικοποιήσεων.
Το κυβερνητικό επιχείρημα, ότι τάχα οι χώροι αυτοί εξαιρούνται από τη μεταβίβαση (επικαλούμενη την παρ. 4 άρθρο 196 του νόμου 4389/2016 και το άρθρο 966 του Αστικού Κώδικα), δεν αντιστοιχεί την πραγματικότητα, καθώς στο ίδιο άρθρο (196 του νόμου 4389/2016), στην παράγραφο 5, αναφέρεται ρητά ότι η διαχείριση και αυτών των χώρων ανήκει στο Υπερταμείο. Για το λόγο αυτό, για την εξαίρεση των αρχαιολογικών χώρων, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, απαιτήθηκε ειδική ρύθμιση.
Δε θα επιτρέψουμε σε καμιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους ακόμα το επιδιώκουν να μας κάνουν πελάτες σε χώρους και κτήρια που μας ανήκουν.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/02 ΣΤΙΣ 8μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.
Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: