Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 376            6/11/2019

Για το απαράδεκτο πρόστιμο στον περιφερειακό Σύμβουλο Θ. Αγαπητό

Η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης επέβαλλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 Ευρώ (!), στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά». Η αφορμή ήταν τρία πανό που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες, χωρίς να αναφέρεται από ποιους και σε ποιο χρόνο. Το πρόστιμο έχει επιβληθεί με βάση το άρθρο 14 παρ. 1 εδ. γ΄ του ν. 3870/2010 ενώ σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του ίδιου νόμου υποχρέωση καταβολής του προστίμου έχει ο υποψήφιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος. Αυτές οι διατάξεις είναι ουσιωδώς αντιδημοκρατικές, καθώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή απόφαση και ζητά:
• Την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία».
• Την κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 14 παρ. 1 εδ. γ΄ και 14 παρ. 2 του ν. 3870/2010 .



Δεν υπάρχουν σχόλια: