Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Με πικετοφορία στην πλατεία Ηρώων  και μαζική εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μοιράζοντας την κοινή ανακοίνωσή μας ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 22-10 η δράση μας για την Υγεία στο Πέραμα.

Τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς του Περάματος στείλαμε ένα μήνυμα αγωνιστικού ξεσηκωμού στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους αυταπασχολούμενους, στους μαθητές, και τους συνταξιούχους, στους πρόσφυγες και μετανάστες  εργάτες και τα παιδιά τους που ζουν στις γειτονιές μας.

Βροντοφωνάξαμε ότι τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, αφού ζούμε σε μια εργατογειτονιά με τεράστιους εργασιακούς χώρους όπως η Ναυπηγ/κή Ζώνη και η COSCO, σε μια γειτονιά με τεράστια ποσοστά ανεργίας, χωρίς Κέντρο Υγείας και Κέντρο Α΄ Βοηθειών, με την υγειονομική και ωρολογιακή βόμβα των καζανιών του θανάτου που επιδεινώνουν παραπέρα την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας μέσα στην πόλη μας.

Καταγγείλαμε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει κάνει την πολιτική επιλογή να αφήσει έκθετο τον λαό και τα παιδιά του απέναντι στην πανδημία, που κλείνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη», κρύβοντας τις τεράστιες δικές της ευθύνες.

Αναδείξαμε και τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ που  είναι άφαντη, που «σφυρίζει» αδιάφορα για όλα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μαζί με την κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για την απαράδεκτη και απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στην Δομή του Σχιστού η οποία έχει να καθαριστεί από τις 7/9 και έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα τόσο για τους  περίπου 2.000 πρόσφυγες που φιλοξενούνται και τους εργαζόμενους της δομής όσο και για όλο το Πέραμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ü  Να στελεχωθούν τώρα όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά (Τζάνειο, Κρατικό, Μεταξά) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να ενισχυθούν άμεσα οι παθολογικές κλινικές και η κλινικές covid με επιπλέον προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και να υπάρχουν και "εφεδρείες" για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

ü  Τη δημιουργία και άμεση λειτουργία Κέντρου Υγείας στο Πέραμα με όλο το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Είναι όρος για να υπάρχει ουσιαστική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ü  Την δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Πρώτων Βοηθειών στο Πέραμα

ü   Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορωνοϊό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο Δήμο.

ü  Να εγκατασταθούν στην περιοχή κινητά συνεργεία rapid test και να διεξάγονται με μαζικούς όρους και εντελώς δωρεάν. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να παρέχουν δωρεάν τεστ για τον COVID -19.

ü  Ειδική φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες με ειδικά ενημερωτικά-διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν.

ü  Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών για να καλυφθούν οι ανάγκες οικογενειακών γιατρών.

ü  Δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας, αξιοποίηση χώρων του Δήμου, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, βρεφονηπιοκόμων και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.

ü  Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, για την προμήθεια απαραίτητων υλικών (Μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά, κ.α.)

ü   Μαζικές προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία,  στους παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία, στο Δήμο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ü  Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ και να επανέλθουν τα δρομολόγια του Γ18 και του Β18

ü  Στους μεγάλους χώρους δουλειάς της περιοχής να γίνονται συχνοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για την τήρηση των μέτρων από την εργοδοσία και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα όταν υπάρξει κρούσμα.

ü  Να παρθεί πίσω ο απαράδεκτος νόμος της Κυβέρνησης που αναγκάζει τον εργαζόμενο, αν νοσήσει, να αναπληρώσει τις ώρες εργασίας που έχασε με απλήρωτες υπερωρίες.

ü  Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών με αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, με αναστολή όλων των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ (ή άλλους ιδιώτες παρόχους) και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ.

ü  Δωρεάν διανομή μασκών αντισηπτικών και άλλων μέσων ατομικής προστασίας σε μικρομάγαζα, σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, για τους ίδιους και το προσωπικό τους.

Επόμενη αγωνιστική πρωτοβουλία των σωματείων και φορέων για την υγεία είναι την Κυριακή 25-10 στις 11 π.μ. στην Πλατεία Δημητριάδη στο Πέραμα.

 

Τη δράση πραγματοποιήσαμε:

Το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Εστία της Γυναίκας» (μέλος της ΟΓΕ), η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», το κλαδικό σωματείο καθαριστών-σχολικών καθαριστριών και νήσων Πειραιά και νήσων, συνταξιούχοι ΟΤΑ





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: