Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/      αρ. πρωτ. 586               3/12/2020

ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Από την πρώτη φάση της πανδημίας και το πρώτο lock down  ο σύλλογός μας είχε αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης που δε φρόντισε να διασφαλίσει τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό και την κατάλληλη δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για την ισότιμη πρόσβαση εκπαιδευτικών και μαθητών στην εξ’αποστάσεως εκπαίδευση.

Και τώρα, οκτώ μήνες μετά, επιμένουμε να λέμε το ίδιο πράγμα, καθώς η κυβέρνηση, πέρα από τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης  συνεχίζει «να σφυρίζει αδιάφορα».

Δε σταματήσαμε να διεκδικούμε ένα τάμπλετ και δωρεάν ίντερνετ για κάθε μαθητή!!!

Στην προσπάθειά μας αυτή πιέσαμε προς κάθε κατεύθυνση, αξιοποιήσαμε κάθε μέσο.

Στην σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που συμμετέχει ο σύλλογός μας με ομόφωνη απόφαση δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση 27.000 ευρώ για αγορά τάμπλετ σε δημοτικά ( και ειδικό) και νηπιαγωγεία. Συνολικά δόθηκαν 225 τάμπλετ ( 173 στα δημοτικά και 52 στα νηπιαγωγεία).

Αντίθετα στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του δήμου Περάματος, ενώ η ομόφωνη απόφαση όριζε να δοθούν τάμπλετ στα σχολεία της πρωτοβάθμιας (δημοτικά και νηπιαγωγεία) τελικά με ευθύνη του προέδρου της σχολικής επιτροπής δόθηκαν τάμπλετ μόνο στα 9 δημοτικά. Το ύψος της επιχορήγησης ήταν 8.000 ευρώ και ο αριθμός των τάμπλετ 85.

Να τονίσουμε ότι στις διά περιφοράς μέσω τηλεφώνου συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών που γίνονται λόγω covid το κάθε μέλος τοποθετείται με βάση την εισήγηση του προέδρου υπέρ, λευκό ή κατά και δεν υπάρχει η δυνατότητα υπερψήφισης διαφορετικής εισήγησης. Αυτό που τονίστηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου μας και καταγράφηκε στα πρακτικά είναι ότι το ύψος της χρηματοδότησης αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό και δεν καλύπτει τις ανάγκες. Επιπλέον, ανέδειξε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής που αγνόησε προηγούμενη απόφαση της σχολικής επιτροπής που είχε αποφασίσει ομόφωνα να ζητήσει επιχορήγηση 40.000 ευρώ και ο δήμαρχος τελικά απέδωσε 20.000 ευρώ εκ των οποίων αντλήθηκε και επιχορήγηση των 8.000 ευρώ.

Απαιτούμε:

Τώρα η κυβέρνηση να διασφαλίσει επιχορήγηση και να δώσει ένα τάμπλετ για κάθε μαθητή σε δημοτικό και νηπιαγωγείο.

Να διασφαλιστεί σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός για τα σχολεία.

Η δημοτική αρχή να αποδώσει στη σχολική επιτροπή τα υπόλοιπα 20.000 ευρώ που της οφείλει.

Να πραγματοποιηθεί άμεσα σχολική επιτροπή και να αποφασιστεί να δοθούν τάμπλετ στους μαθητές των 9 νηπιαγωγείων και του ειδικού δημοτικού σχολείου με βάσει τις ανάγκες που θα δοθούν από τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων και της διευθύντριας του ειδικού δημοτικού σχολείου.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: