Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Σε σχέση με την ενημερωτική τηλεσύσκεψη των δ/ντών και των προϊσταμένων νηπιαγωγείων από το ΙΕΠ για την αξιολόγηση τη Δευτέρα 8/2/21,


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/   αρ. πρωτ. 616           7/2/2021

 

Σε σχέση με την ενημερωτική τηλεσύσκεψη των δ/ντών και των προϊσταμένων νηπιαγωγείων από το ΙΕΠ για την αξιολόγηση τη Δευτέρα 8/2/21, που θα διεξαχθεί από τις 13.30 μ.μ έως 16.00 μ.μ. ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι υποχρεωτική.

 

Το υπουργείο με το σχεδιασμό που ανακοινώνει δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρεται να έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα των σχολείων και τη λειτουργία τους. Είναι χαρακτηριστική η περιφρόνηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο γίνεται εκτός εργασιακού ωραρίου. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει την οποιαδήποτε εργασία εκτός εργασιακού ωραρίου. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε και ίδια η εγκύκλιος που έφτασε στα σχολεία αναφέρει ότι η συμμετοχή είναι «απαραίτητη» και όχι «υποχρεωτική».

 

Επιπλέον:

ü  Μεγάλος αριθμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων αναλαμβάνει τα ολοήμερα τμήματα και εργάζεται 12 – 4 μ.μ. δηλαδή την ώρα της ενημέρωσης.

ü  Διευθύντ(ρι)ες και προϊσταμένες/-οι νηπιαγωγείων (όσες/-οι έχουν πρωινά τμήματα) βρίσκονται στα σχολεία πριν από τις 8πμ και το εργασιακό τους ωράριο λήγει στις 2μμ. ενώ υπάρχουν και διευθύντ(ρι)ες που έχουν πρωινή ζώνη  και έχουν εργασιακό 7πμ – 1μμ. ή ολοήμερο και σχολάνε στις 4. 

 

Έχοντας αυτά υπόψιν μας ενημερώνουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ότι ο σύλλογος καλύπτει συνδικαλιστικά όσους δε θα συμμετάσχουν. Θυμίζουμε ότι η ΔΟΕ έχει κηρύξει απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

 

ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΔΟΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: