Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ- παράσταση διαμαρτυρίας στη Μονάδα Υγείας Περάματος


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/       αρ. πρωτ. 614           1/02/2021

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ- παράσταση διαμαρτυρίας στη Μονάδα Υγείας Περάματος  

Η εξέλιξη της πανδημίας και η διασπορά της με σταθερούς ρυθμούς στην Αττική, τους τελευταίους μήνες είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, κανένα μέτρο προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η επιβολή lockdown δεν λύνει το πρόβλημα αφού δεν αντιμετωπίζεται ο ανεξέλεγκτος συγχρωτισμός στους μεγάλους χώρους δουλειάς, ενώ με αντίστοιχα λειψά μέτρα ανοίγουν τα σχολεία, που ξεκίνησαν την λειτουργία τους χωρίς επαρκή και μόνιμο προσωπικό σε καθαρίστριες. Αντίστοιχα τα υποστελεχωμένα από προσωπικό, χωρίς υλικά και μέσα, Κέντρα Υγείας που τώρα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία υποδομή, «κλείνοντας» μάλιστα τις υπηρεσίες πρόληψη και αντιμετώπισης άλλων ασθενειών.

Φτάνει πια! Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Περάματος « Εστία της Γυναίκας» και καλεί με τη σειρά του τα Σωματεία Εργαζομένων και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, την Τετάρτη 3 Φλεβάρη στις 11πμ, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Μονάδα Υγείας Περάματος  (Εθν. Μακαρίου 7).

Διεκδικούμε:

·           Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων, με τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Να γίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων της περιοχής και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας

·           Ενίσχυση με προσωπικό της Μονάδας Υγείας Περάματος, για να αναλάβει  τον εμβολιασμό του λαού του Περάματος, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας του.

·           Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός όλου του λαού.

·           Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

·           Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

·           Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τμήμα, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού, Ατομικά Μέσα Προστασίας σε όλα τα σχολεία. Αντίστοιχα μέτρα για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Στα πλαίσια συνέχισης των δράσεων για την Υγεία, καλούμε στη συγκέντρωση στα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: