Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Καταγγελία για τη βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που διεκδικούν να κάνουν μάθημα!


 

         spe-ploumpidis.blogspot .com             αρ. πρωτ.  621                22/2/2021

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» καταγγέλλει τη βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που διεκδικούν να κάνουν μάθημα! 

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές αποδείχτηκε η υποκρισία και οι πραγματικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης. 

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ». Γελάει ο κάθε πικραμένος! 

Κυβέρνηση, Πρυτανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!  

Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών. 

Με το νόμο τους και την τρομοκρατία του θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό. 

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.  

Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως-Χρυσοχοίδη από τα Πανεπιστήμια .



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: