Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ «ΑΙΡΕΤΩΝ» ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΘΟ ΠΥΣΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/             αρ. πρωτ. 622           23/2/2021              

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ «ΑΙΡΕΤΩΝ» ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΘΟ ΠΥΣΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ

ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

Συναδέλφισσες/φοι,

 

Μετά από την απόφαση (18/2) του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Αττικής να συγκροτήσει το ΠΥΣΠΕ Πειραιά, στη βάση των αποτελεσμάτων των ψευδοεκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2020, εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, Πειραιά «Ρ. Φεραίος», Αργοσαρωνικού και Σαλαμίνας προσήλθαν την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και κατέθεσαν τις παραιτήσεις των «αιρετών» εκπροσώπων των εκπαιδευτικών που είχαν στην διάθεσή τους, δηλώνοντας ότι:

 

1.             Δεν αναγνωρίζουν τα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια που προέκυψαν από τις ψευδοεκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020, εκλογές που σύσσωμος ο κλάδος των εκπαιδευτικών αποδοκίμασε με ποσοστό αποχής 95%.

2.            Καλούν τους συναδέλφους/σσες που διορίστηκαν και αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στις θέσεις των δύο διορισμένων (μη αιρετών) μελών του ΠΥΣΠΕ Πειραιά να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της ΔΟΕ και των Συλλόγων τους και ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. Κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει με την στάση του να νομιμοποιήσει τη λειτουργία των νόθων αυτών οργάνων.

 

3.            Απαιτούν την παράταση της θητείας των αιρετών που αναδείχθηκαν το 2018, μέχρις ότου οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν την ασφαλή διεξαγωγή της δια ζώσης εκλογικής διαδικασίας. Ανάλογη παράταση έχει δοθεί στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των υπόλοιπων υπουργείων, στα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων αλλά και στα στελέχη της Διοίκησης (στους Σχολικούς Συμβούλους και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης παλαιότερα, στους Διευθυντές των Σχολείων τη φετινή σχολική χρονιά).

4. Καταγγέλλουν ως απαράδεκτη, την προκλητική και προσβλητική άρνηση του Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νανόπουλου να δεχτεί τους Συλλόγους Π.Ε. ώστε να του εκφράσουν την αντίθεσή τους προς την νόθα συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Πειραιά που επιχειρεί η διοίκηση. 

Τέτοια φαινόμενα ανερμάτιστης και προσβλητικής αγνόησης των εκλεγμένων εκπροσώπων των εκπαιδευτικών καιρό είχαν να εμφανιστούν στην Δ/νση Π.Ε. Πειραιά και συνάδουν με το γενικότερο κλίμα αυταρχισμού και απαξίωσης των εκπαιδευτικών που καλλιεργεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ.

 

Το Δελτίο τύπου υπογράφουν οι Σύλλογοι Π.Ε.:

 

Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, Πειραιά «Ρ. Φεραίος», Αργοσαρωνικού και Σαλαμίνας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: