Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Αποκλεισμός του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΣχιστούΠραγματοποιήθηκε σήμερα αποκλεισμός του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό από συλλόγους, φορείς  του Κερατσινίου και του Περάματος καθώς και από δημοτικούς συμβούλους του Κερατσινίου παρουσία της δημοτικής αρχής. Ο Σύλλογός μας απηύθυνε χαιρετισμό.

Αύριο οι Σύλλογοι θα προχωρήσουν σε εξορμήσεις ενημέρωσης, στις 11 π.μ. σε Σελεπίτσαρι στο Κερατσίνι και πλατεία Ηρώων Περάματος και στις 5 μ.μ. στα Λιπάσματα (Κράκαρη).

Την Παρασκευή 19 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ. διοργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που θα καταλήξει στον χώρο του ΣΜΑ στο Σχιστό.

Οι μαζικοί φορείς «καλούν τον λαό του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να πάρουν θέση μάχης ενάντια στα σχέδια που ρημάζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες του». 

Απαιτούν:

  • Όχι στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Ούτε σκέψη για εργοστάσιο καύσης.

  • Να κλείσει τώρα ο ΣΜΑ στο Παλαιό Νεκροταφείο Περάματος και ο ΣΜΑ του Πειραιά που λειτουργεί στο Σχιστό. Να παρθεί πίσω η τροπολογία του Δεκέμβρη του 2020 που τον νομιμοποίησε.

  • Άμεση ανάπλαση του παλιού νεκροταφείου σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.

  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.

  • Με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή.

  • Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

  • Να καταργηθούν τα ανταποδοτικά τέλη. Καμιά επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: