Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ




 Την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών των Ειδικών Σχολείων απαίτησαν με κινητοποίησή τους ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών» στο υπουργείο Παιδείας. 

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν:

  • Την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και τη μείωση του συγχρωτισμού παιδιών από διαφορετικές περιοχές.

  • Την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού έτσι ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα.

  • Την αξιοποίηση των κλειστών σχολείων, αλλά και κάθε υποδομής για να μη συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

  • Την πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών και ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

  • Τη συχνή και με σχέδιο πραγματοποίηση τεστ, την καταγραφή, τον εντοπισμό και κυρίως τη συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

  • Τον άμεσο εμβολιασμό κατά προτεραιότητα όλων των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων, αλλά και όσων μαθητών είναι απαραίτητο.

Αντιπροσωπεία των σωματείων έθεσε το σύνολο των ζητημάτων σε συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή η οποία αναπαρήγαγε, όπως μεταφέρουν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, την προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, να εμφανιστεί  το Υπουργείο πως ανταποκρίνεται όπως μπορεί στις αυξημένες ανάγκες του περιόδου.

Κατά τ' άλλα καμία δέσμευση δεν υπήρξε σε συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν τους όρους λειτουργίας των σχολείων, όπως  το ζήτημα της ένταξης του εμβολιασμού εκπαιδευτικών και μαθητών ειδικών σχολείων που το υπουργείο επιχειρεί να εμφανίσει σαν επιτυχία τη στιγμή που μόλις προχτές ξεκίνησε η διαδικασία των ραντεβού. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν δόθηκε και όταν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν κλείσουν τα σχολεία, άκουσαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι επιθυμούν να πάρουν τη σειρά άλλων και ότι οι ίδιοι δεν έκαναν αιτήσεις, τη στιγμή που είναι μεγάλος ο αριθμός όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον... Μεταξύ άλλων τέθηκε και το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς από και προς τα σχολεία, το οποίο μετατέθηκε σε άλλους φορείς.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε βήμα για τους εκπαιδευτικούς για να μεταφέρουν την αγανάκτηση εκπαιδευτικών και γονέων των Eιδικών Σχολείων για την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Την εικόνα που επικρατεί στα Ειδικά Σχολεία της Αττικής μετέφεραν σε σύντομους χαιρετισμούς





Δεν υπάρχουν σχόλια: