Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 9 π.μ.


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/          αρ. πρωτ.  691                            24/08/2021

 

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 9 π.μ.

ü  Να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες σε μια φάση!

ü  Να μην εφαρμοστεί η προφορική οδηγία - λαιμητόμος για την παράλληλη στήριξη. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην παράλληλη. Ένας  εκπαιδευτικός ανά μαθητή!

ü  Εδώ και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τάξη, επαρκής καθαριότητα, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ!

ü  Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

το Υπουργείο Παιδείας με μια πρωτοφανή fast-track διαδικασία προχωρά στην ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών με τα σχολεία κλειστά και τους εκπαιδευτικούς σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν ούτε καν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν.

Όλες τις προηγούμενες μέρες τα σωματεία μας προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/σεις Εκπαίδευσης αλλά καμία απάντηση δε δόθηκε. Καμία δέσμευση!

Με τον τρόπο που λειτουργεί το Υπουργείο είναι αδύνατον να υπολογιστούν τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολείων. Παραβιάζονται συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα επικρατήσει αλαλούμ στην κάλυψη των κενών, με θύμα τελικά τα ίδια τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή με προφορικές εντολές προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης περικόπτονται χιλιάδες θέσεις αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης, ΕΒΠ και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όλα αυτά γίνονται λίγα 24ώρα πριν ανακοινωθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών, που επί της ουσίας και εν κρυπτώ θα τοποθετηθούν χωρίς οι ίδιοι να έχουν την πλήρη εικόνα των πραγματικών κενών για να τα επιλέξουν.

Την ίδια στιγμή τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κωφεύουν, δεν αποφάσισαν ούτε καν να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας πριν την ημερομηνία ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μεταβολών και σίγουρα πριν την ανακοίνωση της πρώτης φάσης πρόσληψης των αναπληρωτών.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΗΝ Α ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ!

Απαιτούμε την απόσυρση της εγκυκλίου του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, τη διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, την έγκριση όλου του προσωπικού της παράλληλης, του ΕΒΠ και του νοσηλευτικού προσωπικού.

ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: