Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ! Κοινή Δήλωση των Δ.Σ. των Συλλόγων ΠΕ Πειραιά


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/                  αρ. πρωτ.  715                  28/09/2021

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!

Κοινή Δήλωση των Δ.Σ. των Συλλόγων ΠΕ Πειραιά

 

Τα Διοικητικά Συμβουλία των Συλλόγων Π.Ε. Πειραιά δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε., από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων»  (ΦΕΚ Β 4189/10-9-2021) σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 33, 34 και 35 του ν. 4692/2020 «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις» (Α΄ 111), όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του ν.4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» (Α’ 136).

 

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση με τυφλή εμμονή, δίχως να λαμβάνουν υπόψη το 95% των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην απεργία αποχή που κήρυξε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε τον Φεβρουάριο του 2021, επανέρχονται με νέα Υπουργική Απόφαση επιδιώκοντας την επαναφορά της καταδικασμένης στην συνείδηση των εκπαιδευτικών αξιολόγησης (εσωτερικής και εξωτερικής) των σχολικών μονάδων.

 

Καταγγέλλουμε τη προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών με την εγκύκλιο (αρ. πρωτ. 115853/ΓΔ5, 16/9/2021) του Γ.Γ. κου Κοπτσή, καθώς και με την ετεροχρονισμένη αποστολή στα σχολεία της εγκυκλίου (με ημερομηνία 26/8/2021) του Υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά την απόφαση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Αποτελεί δείγμα πανικού της κυβέρνησης, κορυφαία αυταρχική και αντιδημοκρατική ενέργεια απέναντι στους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν με την εργασία τους το δημόσιο σχολείο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ενέργεια που δεν έχει ίχνος νομικού ερείσματος. Η προσφυγή στις απειλές και τους εκβιασμούς αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των κυβερνώντων, ωστόσο, 24 χρόνια τώρα, τέτοιου είδους απειλές εξόργιζαν και δεν τρομοκρατούσαν το εκπαιδευτικό σώμα – με απειλές άλλωστε καμία αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση δεν υλοποιήθηκε. Δηλώνουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την απεργία-αποχή. Ήδη όσοι Σύλλογοι Διδασκόντων έχουν συνεδριάσει έχουν ταχτεί με την απεργία αποχή!

 

Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης καθώς και τους Συλλόγους Διδασκόντων που θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε. και να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της Υ.Α. (γενική εκτίμηση του έργου και των λειτουργιών της σχολικής μονάδας του σχολικού έτους 2020-2021, ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, συγκρότηση ομάδων δράσης, συνεδρίαση για τη σύνταξη έκθεσης «Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης»).

 

Οι Σύλλογοι Π.Ε.:

Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, Πειραιά «Ρ. Φεραίος», Αργοσαρωνικού και Σαλαμίνας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: