Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Για την Ολομέλεια Προέδρων 23/10 Στάση μας σχετικά με την αξιολόγηση σχολικής μονάδας την εβδομάδα 25/10-29/10


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/        αρ. πρωτ.  737                  25/10/2021

 

Είμαστε ήδη νικητές!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση!

Για την Ολομέλεια Προέδρων 23/10

Στάση μας σχετικά με την αξιολόγηση σχολικής μονάδας την εβδομάδα 25/10-29/10

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Σάββατο 23/10 πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων της ΔΟΕ. Η Ολομέλεια δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία από τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και με βάση τον αναχρονιστικό κανονισμό λειτουργίας δεν είχε αποφασιστικό χαρακτήρα. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αρνήθηκε να συνεδριάσει την ίδια μέρα ενώπιων των προέδρων των σωματείων για να λάβει αποφάσεις.

Στην Ολομέλεια μεταφέρθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων η θέση για ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Απεργίας Αποχής από την αξιολόγηση σχολικής μονάδας. Μεταφέρθηκε ο έντονος προβληματισμός των συναδέλφων για την πορεία του αγώνα και τις επιλογές της ΔΟΕ. Μεταφέρθηκαν επίσης τα μεγάλα προβλήματα και η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία (φόρτος, κενά, έλλειψη όρων υγιεινής…). Στη βάση αυτή ειπώθηκε στο κλείσιμο ότι θα συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ της ΔΟΕ για να ξανασυζητήσει την από δω και πέρα στάση του Κλάδου. Ενημερωθήκαμε τελικά ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 26/10 στις 10 π.μ. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει μεγάλη ευθύνη να ακούσει τον κλάδο και να δυναμώσει τον αγώνα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, την απαράδεκτη  κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία με τις μαζικές συγχωνεύσεις, τα κενά, τους όρους υγιεινής και ασφάλειας, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της απαξίωσης του ρόλου μας, της παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας δε θα περάσουν. Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος θα μείνει στα χαρτιά! Με βάση τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΔ έχει δοθεί παράταση ως τις 12/11 για τις διαδικασίες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, που αφορούν τους διευθυντές των σχολείων, άρα σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένας λόγος πίεσης προς τους συναδέλφους για συνεδριάσεις τις επόμενες μέρες.

Στη βάση αυτή, ξεκαθαρίζουμε πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε από 25/10 ως 29/10

Α. Πού βρισκόμαστε:

1.     Με βάση την απόφαση του εφετείου, στη βάση της οποίας έχει έρθει και εγκύκλιος του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ στα σχολεία, εδώ και τώρα τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ χρειάζεται να πάρουν απόφαση ξανά για απεργία -  αποχή, κάτι που αποτελεί μονόδρομο.

2.     Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, μετά τη λήξη της Ολομέλειας Προέδρων, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων απαίτησε απεργία – αποχή και παρά την δέσμευση των παρατάξεων ότι θα συνεδριάσει άμεσα, μέχρι Κυριακή βράδυ δεν έχει συνεδριάσει. Ενημερωθήκαμε τελικά ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 26/10 στις 10 π.μ.

3.     Το ΥΠΑΙΘ, με την εγκύκλιο Κόπτση, έχει δώσει παράταση για να ανέβει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ο προγραμματισμός  του κάθε σχολείου και οι ομάδες δράσης, μέχρι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

4.     Η δυνατότητα πραγματοποίησης των Ειδικών Συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων, με βάση την Υπουργική Απόφαση, που παραμένει σε ισχύ, και με βάση το άρθρο 4, έχει λήξει από τις 10/10, ενώ η υποχρέωση κατάθεσης της αποτίμησης της περσινής χρονιάς (2020 -2021)  έχει λήξει από τις 30/9. Και στις δύο περιπτώσεις οι Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες/οι και οι Σύλλογοι Διδασκόντων καλύπτονταν με την απεργία – αποχή.

5.     Η μόνη «υποχρέωση» που προκύπτει με βάση την Υπουργική Απόφαση, άρθρο 10, είναι αυτή των Διευθυντών/ριών, Προϊσταμένων να καταθέσουν με δική τους ευθύνη, «αμελλητί», τον προγραμματισμό και τις ομάδες δράσης για τη νέα σχολική χρονιά 2021 -2022, μέχρι τις 12/11.

Β. Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε για την ερχόμενη εβδομάδα:

·    Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν από την Υπουργική Απόφαση. Κανένας Διευθυντής/τρια, Προϊσταμένη δεν είναι υποχρεωμένος/νη να καλέσει συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων. Κανένας δεν μπορεί να τον/ην αναγκάσει, ούτε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου. 

·       Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες να αξιοποιήσουν το χρονικό περιθώριο που τους δίνει η εγκύκλιος Κόπτση (δηλαδή την παράταση έως τις 12 Νοεμβρίου, για την ηλεκτρονική υποβολή της συνοπτικής έκθεσης αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και του συλλογικού προγραμματισμού στην πλατφόρμα του ΙΕΠ) και να μην ανεβάσουν τα παραπάνω στοιχεία στην πλατφόρμα τις επόμενες μέρες.

·       Οι συνάδελφοι που τυχόν καλεστούν σε Συλλόγους Διδασκόντων τις επόμενες μέρες να επικαλεστούν όλα τα παραπάνω και να ζητήσουν αναβολή των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες να τοποθετηθούν με βάση τα νέα δεδομένα.

·       Για όσους συναδέλφους τυχόν πιεστούν να πάρουν μέρος σε συνεδριάσεις το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προκηρύσσει διευκολυντικές στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα (πλην της 28/10) 1- 3 ώρες στο ωράριο του κάθε συναδέλφου και όσες ώρες από αυτές χρειαστεί.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συντεταγμένα, συλλογικά πήγαμε ως εδώ, συλλογικά θα προχωρήσουμε. Απαιτούμε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την Απεργία Αποχή που έχει καθολική συμμετοχή και καλύπτει όλους τους συναδέλφους.

Δυναμώνουμε τον αγώνας μας για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας.

            Συμμετέχουμε μαζικά στα πανεργατικά συλλαλητήρια στις 4/11, μαζί με όλα τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά, υγεία και ζωή με δικαιώματα, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη).

ΤΟ ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: