Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας που τελούν σε αναστολή

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας που τελούν σε αναστολή

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της απέναντι στους εργαζόμενους. Για να συγκαλύψει την δική της εγκληματική πολιτική ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, την οποία χρησιμοποίησε ως εργαλείο για την περαιτέρω διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ασκεί μια διχαστική και αυταρχική πολιτική με όχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους και ανοίγοντας τον δρόμο για απολύσεις. Στην εκπαίδευση από τη νέα χρονιά η κυβέρνηση απαίτησε από τους εκπαιδευτικούς είτε να είναι εμβολιασμένοι ή να διενεργούν με δική τους ευθύνη  και με δικά τους έξοδα δύο τεστ την εβδομάδα, αλλιώς βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας, την περικοπή του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών τους.

 Ήδη κάποιοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες έχουν πεταχτεί εκτός εργασίας και σε αναστολή μισθού! Οι πρόσφατες δηλώσεις της Κεραμέως, πως «πάνω από το 90% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί» κάνουν φανερό ότι τα μέτρα της υποχρεωτικότητας που επιβάλλει δεν στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα νέο αντιδραστικό και αυταρχικό τοπίο που κάθε «έκτακτη» συνθήκη θα αξιοποιείται ως εργαλείο για απολύσεις.

 Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρέπει να αποδεχθεί μια τέτοια αυταρχική πολιτική που φορτώνει στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις ευθύνες της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να δεχτούμε πως τα εμβόλια, τα διαγνωστικά τεστ, από δώρα και όπλα της επιστήμης, μπορεί να αποτελούν μέσο για το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, δικαιολογία για απολύσεις και για αυταρχικές συμπεριφορές της διοίκησης. Η προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επιβολή πρωτοφανών και εξοντωτικών ποινών στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, οι οποίες χτυπάνε την ίδια την εργασιακή υπόσταση των συναδέλφων.

Όχι στο «απαρτχάιντ» σε συναδέλφους και σε μερίδα της κοινωνίας.

Όχι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ως μέσο διάκρισης και ελέγχου των εργαζομένων. Όχι στον αστυνομικό έλεγχο όλης της κοινωνίας.

Όχι στις αναστολές εργασίας και στην εργοδοτική ασυδοσία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πρόσχημα τον εμβολιασμό ή την παραβίαση των μέτρων ενάντια στην πανδημία.

Απαιτούμε:

Κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πιστοποιητικό και άρση των διακρίσεων απέναντι στους ανεμβολίαστους συναδέλφους .

• Δημόσια δωρεάν πρόσβαση σε  διαγνωστικά τεστ για όλους και όλες. Η πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια υγεία είναι δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων (εμβολιασμένων ή μη), ειδικά τη στιγμή που όλοι οι συνάδελφοι ανεξαιρέτως καταβάλλουν εισφορές για την υγειονομική τους περίθαλψη. 

• Να σταματήσουν οι αναστολές εργασίας με πρόσχημα τον εμβολιασμό ή την παραβίαση των μέτρων ενάντια στην πανδημία.

• Να αρθεί η αναστολή εργασίας του αποσπασμένου από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας στην Α΄/ θμια εκπαίδευση συναδέλφου Νίκου Αλαφογιάννη, του Θανάση Γκίκα από την ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας και του Παύλου Ξένου από τον σύλλογό μας.

•Αλληλεγγύη στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή και στους απολυμένους εργαζομένους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κερατσίνι 23/11/2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: