Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό! Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του δημάρχου


 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό!

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του δημάρχου

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις των πολιτών, των μαζικών φορέων και των σωματείων του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος ενάντια στην δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Ο Σύλλογός μας σε αυτόν τον αγώνα είναι μπροστάρης. Για λόγους ιστορικούς, γεωγραφικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς αλλά κυρίως πολιτικούς, η πόλη μας αντιμετωπίστηκε σε πολλά ζητήματα από τις κυβερνήσεις με τις διαφορές τους φυσικά και με κάποια ευχάριστα διαλείμματα, ως η πίσω αυλή της Αττικής τα τελευταία 60 χρόνια. Το αίσχος του Σχιστού που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία δεν θα συνεχιστεί άλλο. Η ακύρωση των προκλητικών σχεδίων κυβέρνησης και Περιφερειακής αρχής Πατούλη είναι δική μας υπόθεση. Προχωρούν όσα σχεδίασαν και δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προσαγωγές, τα ΜΑΤ και η κρατική καταστολή δεν τρομοκρατούν τους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς και τα εργατικά σωματεία της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Οι προσπάθειες να σταματήσει ο αποκλεισμός του ΣΜΑ με τραμπούκικο τρόπο, όταν τα ξημερώματα της 10ης/11 κατόπιν εντολής εισαγγελέα, πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις με βαρέα μηχανήματα απομάκρυναν τα οχήματα του Δήμου και τους παρευρισκόμενους, αλλά και η προσαγωγή του Δημάρχου στις 27/10 στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος για να απολογηθεί καταδικάζονται απερίφραστα.

Κυβέρνηση και περιφέρεια πρέπει να επιλέξουν εάν θα ακούσουν τον συσσωρευμένο εδώ και δεκαετίες θυμό των κατοίκων και θα δώσουν έστω και τώρα λύσεις ή θα συνεχίσουν κυνικά να διαπράττουν ένα περιβαλλοντικό έγκλημα εις βάρος τους.

Συνεχίζουμε για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής  του Πειραιά. Συνεχίζουμε για την προάσπιση του περιβάλλοντος της πόλης μας.

Διεκδικούμε μία κοινωνικά δίκαιη λύση.

Όχι στην δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Ούτε σκέψη για εργοστάσιο καύσης.

 

Κερατσίνι, 23/11/2021

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: