Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΑΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/          αρ. πρωτ.  798                            23/2/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΑΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις 14.00 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κερατσινίου εκπαιδευτικών και γονιών και ακολούθως συνάντηση με τον δήμαρχο, ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» και της Ενώσεως Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», του ΔΣ της Ενώσεως Γονέων, των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων του 11ου, 4ου, 14ουΔημοτικών Σχολείων Κερατσινίου και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι πρόταξαν ως ζήτημα αιχμής την αναγκαιότητα διενέργειας δωρεάν ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, μιας και καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας η κάλυψη της  δαπάνης από τους ίδιους τους γονείς και εκπαιδευτικούς έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, που έρχεται να προστεθεί- ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- στο κύμα ακρίβειας που διαπερνάει όλες τις πτυχές τις καθημερινότητας όπως θέρμανση, τρόφιμα, καύσιμα για τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο κτλ.

Σημείωσαν ότι η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση που έχει υποστελεχωμένες τις δημόσιες δομές, αποψιλωμένο τον ΕΟΔΥ, και έχει αναγάγει την ατομική ευθύνη σε κύρια επιλογή της πολιτικής της. Ωστόσο, θα πρέπει και οι δήμοι να ανακουφίσουν στον βαθμό που μπορούν τη σχολική κοινότητα σε αυτό το ζήτημα.

Ο δήμαρχος σε αυτό το ζήτημα απάντησε ότι μέλημά του είναι να βρεθεί λύση με δημόσια δομή και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται.  Ανέφερε ότι έχει προσπαθήσει ο δήμος με προκήρυξη να προσλάβει με ιδία δαπάνη νοσηλευτή με 8μηνη σύμβαση για να τον αξιοποιήσει στα τεστ και δεν έχει βρει ανταπόκριση. Προσανατολίζεται με ιατρικό προσωπικό που ήδη αξιοποιεί ο δήμος  στα ΚΑΠΗ ή τους παιδικούς σταθμούς και με τη βοήθεια επόπτη υγείας και νοσηλευτή που θα παρέχει το ΚΥ Κερατσινίου να βρεθεί λύση για διενέργεια ράπιντ τεστ στον χώρο του Κέντρου Υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση  θα επιλέξει κάποια σύμβαση με διαγνωστικά που θα πραγματοποιεί τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε περιπτώσεις κρουσμάτων (προφανώς με κάποια βεβαίωση από τον διευθυντή).

Από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονέων τέθηκαν ακόμα τα  ζητήματα της αραίωσης των μαθητών στις τάξεις , της συντήρησης και επισκευής σχολείων και της ενίσχυσης των σχολείων με αντισηπτικά, μάσκες, κτλ. Υπογράμμισαν ότι μέλημα του δήμου πρέπει να είναι η εύρεση αιθουσών, ως ένα επιπλέον μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση, προκειμένου να γίνει εφικτή η αραίωση μαθητών, αν διατεθεί από το υπουργείο το κατάλληλο προσωπικό.  Τέλος, ζήτησαν ακόμα μεγαλύτερη συμβολή του δήμου σε επίλυση κτηριακών προβλημάτων και υλικοτεχνικής υποδομής και χορήγηση μεγαλύτερης ποσότητας μασκών, αντισηπτικών κτλ.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει βρει 30 αίθουσες σε διάφορους δημοτικούς χώρους και αν του ζητηθούν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης θα τις διαθέσει. Ενημέρωσε ακόμα πως έχει εντάξει στο πρόγραμμα «Τρίτσης» σχολεία, αλλά ότι μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί μόνο οι παρεμβάσεις σε μονώσεις και ότι υπάρχει μια στασιμότητα. Τέλος, ανέφερε ότι στο μέτρο του εφικτού συνεισφέρει σε μάσκες, αντισηπτικά κτλ. Αν προκύπτει ζήτημα και υπάρχει δυσκολία κάλυψης της δαπάνης από τα λειτουργικά έσοδα των σχολείων ας ενημερώνουν οι διευθυντές και θα βρίσκεται λύση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Μόνο ο κοινός αγώνας εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών μπορεί να είναι ελπιδοφόρος. Μπορεί να πετυχαίνει θετικά αποτελέσματα σε μια σειρά από οξυμένα προβλήματα που ταλανίζουν τη σχολική κοινότητα. Θεωρούμε θετική την ανταπόκριση του δημάρχου και περιμένουμε να τηρήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του στο ζήτημα των δωρεάν διαγνωστικών τεστ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: