Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Όλοι στην απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση Συνδικάτων και Μαζικών Φορέων στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι στις 11 π.μ. Προσυγκέντρωση των σωματείων στο εργατικό κέντρο Πειραιά στις 10.30 π.μ. και ακολούθως πορεία προς το Πασαλιμάνι


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/          αρ. πρωτ. 826             27/4/2022


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

 

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

 

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


Όλοι στην  απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση Συνδικάτων και Μαζικών Φορέων στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι στις 11 π.μ.

Προσυγκέντρωση των σωματείων στο εργατικό κέντρο Πειραιά στις 10.30 π.μ. και ακολούθως πορεία προς το Πασαλιμάνι

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

 

Τιμάμε τους αγώνες της τάξης μας. Τιμάμε τους αγώνες του σήμερα. Η φετινή πρωτομαγιά γίνεται στο φόντο του άδικου πολέμου στην Ουκρανία. Το στομάχι σφίγγει, βλέποντας καθημερινά παιδιά να ξεσπιτώνονται, αντί να είναι στο σχολείο, να περπατάνε μόνα τους χιλιόμετρα για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, να ψάχνουν μάταια τους γονείς τους.  Δύο λαοί, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, χύνουν ξανά το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων, για τα (ματωμένα) κέρδη τους. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με τους λαούς και όχι με την πλευρά των καπιταλιστών. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν μπλέξει την Ελλάδα στους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τη μετατρέπουν σε στόχο. Η εργατική τάξη δε διαλέγει ληστή, γιατί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ; Ζητάμε την άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο.

 

Την ίδια στιγμή  οι αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης έρχονται να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ίδια μας τη ζωή.

 

Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι. Ακούμε συνέχεια πως λεφτά δεν υπάρχουν για να μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, αλλά λεφτά βρίσκονται όταν πρέπει να πληρωθούν πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν τα 5 δις € κάθε χρόνο!

 

Ακούμε συνέχεια από όλες τις κυβερνήσεις πως λεφτά δεν υπάρχουν για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, πως η μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι ανεδαφικό αίτημα, πως δε γίνεται να βρεθούν νέες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη κλπ. Την ίδια ώρα, εμείς, αλλά και τα σχολεία, πληρώνουμε δυσβάσταχτα το ρεύμα και τα καύσιμα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όχι μόνο εξαιτίας του πολέμου, αλλά και της περιβόητης «πράσινης μετάβασης», που γεμίζει κέρδη τα ταμεία των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων.

 

Ακούμε συνέχεια πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και άρα δεν μπορεί να στηριχτεί ουσιαστικά το σύστημα υγείας, να κατασκευαστούν-επισκευαστούν σχολεία, αλλά 11 δις €  από το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης δίνονται απλόχερα στο κεφάλαιο, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.         

 

Δεν πάει άλλο! Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, πληρώσαμε την κρίση τους, τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και τον πόλεμό τους!

 

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη. Στόχος μας να ζήσουμε σήμερα με αξιοπρεπείς μισθούς εμείς και οι οικογένειές μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε ως εργαζόμενοι με τα ψίχουλα που χωρίς ντροπή τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Άλλωστε, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς ο μισθός συνεχίζει να παραμένει καθηλωμένος εδώ και χρόνια, ενώ περίπου το 30% του κλάδου δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ακόμη και με 3μηνες συμβάσεις. Την ίδια στιγμή οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι πάνω από 13% την τελευταία χρονιά, ενώ ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 8%.

 

Η πείρα που έχουν αποκτήσει οι εργαζόμενοι, οι αγώνες που αναπτύσσονται στον κλάδο μας αλλά και σε πολλούς κλάδους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους δείχνουν τον δρόμο. Είμαστε αποφασισμένοι αντεργατικοί νόμοι όπως αυτός του Χατζηδάκη, που υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και είναι επιλογή του κεφαλαίου για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του, να μείνει στα χαρτιά. Είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τους γονείς των μαθητών μας να μην επιτρέψουμε την κατηγοριοποίησης των σχολείων, μέσω της αντιδραστικής-αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των πινάκων, για μονοετή υπηρέτηση της οργανικής, για την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων, για τη μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών.

 

Ο Σύλλογός μας καλεί τους εκπαιδευτικούς μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του Πειραιά να δώσουν μαζικό παρόν στην προσυγκέντρωση σωματείων στο Εργατικό κέντρο (Σκυλίτση Ομηρίδου 19), ώστε με δυναμική πορεία, μέσα από τα οργανωμένα μπλοκ των σωματείων μας, να κατευθυνθούμε στο Πασαλιμάνι για την πραγματοποίηση μεγάλης συγκέντρωσης που θα ακολουθήσει στις 11π.μ. που θα περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

§  Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

§  Μαζικούς  διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

§  Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

§  Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

§  Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

Απαιτούμε:

§  Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

§  Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.

§  Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

 

Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες!

 

Μονάχα ο λαός σώζει τον λαό!



Δεν υπάρχουν σχόλια: