Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022 στις 5μμ!


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/             αρ. πρωτ.  872                             26/09/2022

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ  την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022 στις 5μμ!

Καλούν καταρχήν οι παρακάτω φορείς και καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ κι τις ΕΛΜΕ να πάρουν μέρος: ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & 6ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, 10ΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΕΕΕΕΚ ΤΥΦΛΩΝ-ΠΟΛΥΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΚΕΑΤ…

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», «ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ», «ΣΕΦΕΡΗΣ», «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ» «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Γ’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

 

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε  και κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της ειδικής αγωγής δεν έχει παρθεί. Οι μαθητές με αναπηρία/ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξακολουθούν με διαχρονική κρατική ευθύνη να στερούνται ασφαλών και κατάλληλων σχολείων  (ειδικών και γενικών),  το κατάλληλο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που θα αντιμετωπίζει με επάρκεια τις ανάγκες τους (εκπαιδευτικές, κοινωνικές, συναισθηματικές, κινητικές και ιατρικές).

Οι μαθητές και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν την απαξίωση των αναγκών τους, την ιδιωτικοποίηση πλευρών της ειδικής εκπαίδευσης που δικαιούνται (ιδιώτες ειδικοί βοηθοί επειδή η πολιτεία ακολουθεί εκπτωτικές λογικές στις προσλήψεις μοιράζοντας εκπαιδευτικούς, ΕΒΠ και νοσηλευτικό προσωπικό σε 2 ή και περισσότερους μαθητές), την υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων με την υποχρηματοδότησή τους και  τις τεράστιες ελλείψεις  σε προσωπικό.

Απαιτούμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας και απαντήσεις στα αιτήματά μας!

 

 Ο Σύλλογός μας  συμμετέχει και καλεί στην Παράσταση ζητώντας:

Κάλυψη των κενών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ των 2 Ειδικών Δημοτικών και του 1 Ειδικού Νηπιαγωγείου μας.  Συγκεκριμένα στο Ειδικό ΔΣ Κερατσινίου απαιτούμε την πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού και ενός ακόμα ψυχολόγου. Στο Ειδικό ΔΣ Περάματος απαιτούμε να παραμένει όλες τις μέρες ο υπάρχων σχολικός νοσηλευτής και να τοποθετηθεί αντίστοιχα  νοσηλευτής για το ειδικό Σαλαμίνας, Να προσληφθεί εργοθεραπευτής. Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κερατσινίου να προσληφθούν λογοθεραπευτής, φυσικοθεραπευτής και ένας ακόμα εργοθεραπευτής (συμπλήρωση).

 Να καλυφθούν τώρα τα μεγάλα κενά στην Παράλληλη Στήριξη στα Γενικά Σχολεία, ώστε να έχει κάθε παιδί με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες τον ειδικό εκπαιδευτικό του (κι όχι να έχει κάθε εκπαιδευτικός 2 και 3 παιδιά)! Να καταργηθεί η διάταξη ή παράλληλη ή ΕΒΠ.

 

 

Χρηματοδότηση για να εξασφαλιστούν οι αυξημένες ανάγκες στη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων (εξοπλισμός, εποπτικό υλικό, είδη καθαριότητας, …θέρμανση…).

Συγκεκριμένα για τη μεταφορά: Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ, Περιφέρεια Αττικής και  Διεύθυνση να το λύσουν τώρα. Διεκδικούμε Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Μεταφοράς μαθητών!


Δεν υπάρχουν σχόλια: