Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Οι αναπληρώτριες/τες δεν είναι εργαζόμενες/οι δεύτερης κατηγορίας!! Εδώ και τώρα 9μηνη άδειας ανατροφής – εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/      αρ. πρωτ.           909                       14/12/2022

Οι αναπληρώτριες/τες δεν είναι εργαζόμενες/οι δεύτερης κατηγορίας!!

Εδώ και τώρα 9μηνη άδειας ανατροφής – εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Σύμφωνα με τον νόμο 4997,που ψηφίστηκε πρόσφατα, με ΦΕΚ 219 Α/ 25.11.2022 «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» και σύμφωνα με τα άρθρα 44 και 45 αυτού αυξάνεται η χρονική διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας από έξι (6) σε εννέα (9) μήνες, για τις μητέρες ασφαλισμένες στον e-Ε.Φ.Κ.Α. (τ. Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.), οι οποίες εργάζονται με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο, ο παραπάνω νόμος, για άλλη μία φορά δεν ισχύει για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς.

Αποδεικνύεται πως για ακόμη μια φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας βάζουν κόφτη στα δικαιώματα των συναδέλφων, στερώντας αυτή τη φορά από τις αναπληρώτριες το δικαίωμα στην άδεια ανατροφής. Συνεχίζονται οι απαράδεκτες διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτριών/ων τις οποίες επέβαλαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Αφού οι συνάδελφοι δουλεύουν για χρόνια ως αναπληρωτές, με κουτσουρεμένα δικαιώματα στις άδειες, αφού για να γεννήσουν το παιδί τους πολλές αναγκάζονταν να παραιτηθούν επειδή δε δικαιούνταν άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης (τα παραδείγματα είναι εκατοντάδες όλα αυτά τα χρόνια), αφού πολλές άφηναν τα μικρά παιδιά τους σε παππούδες για να πάνε στις εσχατιές της χώρας γιατί θα αποκλείονταν από τους πίνακες ή θα έχαναν προϋπηρεσία, έρχονται αντιμέτωπες με την αναλγησία της κυβέρνησης.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας αντί να βοηθήσει τους νέους γονείς με τις άδειες ανατροφής των παιδιών δημιουργεί νέους αποκλεισμούς.

Η μητρότητα και η προστασία της είναι αναφαίρετο δικαίωμα και είναι πραγματικά τραγικό να περικόπτονται δικαιώματα που αφορούν στην ανατροφή τέκνων.

Άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να παρέχει σε όλες τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς ακέραιο το δικαίωμα στην πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής καθώς πλήττονται άμεσα εκατοντάδες οικογένειες εκπαιδευτικών.

Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας για την ολόπλευρη προστασία της μητρότητας. Όπως με τους αγώνες μας καταφέραμε τη θεσμοθέτηση της άδειας ανατροφής 3,5 μηνών για τις αναπληρώτριες/ες συναδέλφισσες/ους, έτσι και τώρα απαιτούμε:

-      Να επεκταθεί η ισχύς του νόμου και να δίνεται η 9μηνη άδεια ανατροφής και στους αναπληρωτές.

-      Πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/12

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια: