Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΕΛΜΕ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΣΤΙΣ 13/1 ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 2020


 Ο Σύλλογός μας μαζί με Σωματεία Π.Ε. και ΕΛΜΕ διεκδικήσαμε σήμερα στο υπουργείο παιδείας σε κινητοποίηση τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που χρόνια πολλά με (10, 15, 20) ελαστική εργασία και περιήγηση σε όλη τη χώρα κάλυπταν τις τεράστιες ανάγκες της δημόσιας Ειδικής Αγωγής.

Στη συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) με την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή επιβεβαιώθηκαν οι προθέσεις του Υπουργείου και της κυβέρνησης να κάνει τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν μετά από αγώνες, μετά από χρόνια δουλειάς σαν συμβασιούχοι, μετά από υποχρεωτική παραμονή στον τόπο διορισμού τους μακριά από τις οικογένειες τους, όχημα για την προώθηση της ατομικής αξιολόγησης.
Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να συνδεθεί η μονιμοποίηση με την ατομική αξιολόγηση την οποία έχει απορρίψει ο κλάδος μέσα από τους αγώνες για τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της. Οι εκπαιδευτικοί συσπειρωμένοι στα σωματεία μας μέσα από συλλογικό αγώνα θα ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, διεκδικώντας μόνιμη σταθερή δουλειά και μονιμοποίηση των αναπληρωτών.







Δεν υπάρχουν σχόλια: