Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου από την πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ στις 15/02/2022


 18/2/2023      αρ. πρωτ. 925

Δελτίο Τύπου από την πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού                          Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ στις 15/02/2022

 Την Τετάρτη 15/02/2023, μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην αίθουσα της ΔΟΕ, πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ, για την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν 63  Σύλλογοι Π.Ε. και ΕΛΜΕ απ’ όλη την Ελλάδα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κυβερνητική επίθεση, στην υποβάθμιση της παιδείας, στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, στον ταξικό διαχωρισμό των σχολείων μας σε καλά και κακά,  στη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων  και στην αναγκαιότητα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική.

 Οι εκπρόσωποι των σωματείων απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό στους δεκάδες χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς, που κυριολεκτικά πλημμύρισαν σήμερα τους δρόμους σε όλη τη χώρα, σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια γεμάτα παλμό και μαχητικότητα.

 Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, σε ποσοστά που αγγίζουν τη συμμετοχή της απεργίας του Οκτώβρη του 2021, επιβεβαιώνει το δίκιο του αγώνα μας, την ανάγκη να συνεχίσουμε, μέχρι τέλους, την πάλη ενάντια στο κατηγοριοποιημένο σχολείο που προσπαθούν εδώ και 40 χρόνια να φέρουν όλες μαζί και εναλλάξ οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ.

 Σήμερα, οι εκπαιδευτικοί διατρανώσαμε ότι δεν πάει άλλο με το υποβαθμισμένο σχολείο, τις απαρχαιωμένες σχολικές υποδομές, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, τους τσακισμένους μισθούς και την εργασιακή ανασφάλεια, τα αναλυτικά προγράμματα των εφήμερων δεξιοτήτων και τη λειτουργία των σχολείων με όρους επιχείρησης.

 Τα σωματεία τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη με βάση τις αποφάσεις τους, το πλαίσιο πάλης και δράσης τους. Εκφράστηκε ξεκάθαρα η ανάγκη να οργανωθεί ένας μαζικός, μαχητικός και νικηφόρος πανεκπαιδευτικός αγώνας,  που θα συναντηθεί με τον αγώνα που δίνουν, αυτό το διάστημα, καλλιτέχνες και αρχαιολόγοι, με στόχο την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής.

 Δίνουμε συνέχεια στον δρόμο που άνοιξε η Απεργία στις 15/02 και κλιμακώνουμε τον αγώνα,  ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που υπονομεύει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, προτείνοντας στα Δ.Σ. και στις Γ.Σ. των Συλλόγων και ΕΛΜΕ αλλά και στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών τα εξής:

Τις επόμενες μέρες προχωράμε αποφαστικά στα επόμενα αγωνιστικά βήματα, κλιμακώνουμε τον αγώνα.

1.      Συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ -REX τη Δευτέρα 20/2 στις 16:00. Ενώνουμε τη φωνή και τις διεκδικήσεις μας με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες. Να γίνουμε όλοι μια γροθιά γιατί η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα παιδείας,  αφορά την εκπαίδευση αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

2.     Εκφράζουμε την πολύμορφη στήριξη και αλληλεγγύη μας στην απεργία των υγειονομικών στις 22/2 με ψηφίσματα, κοινές δράσεις, συμμετοχή και χαιρετισμούς των σωματείων μας στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

3.     Προχωράμε σε νέο κύκλο γενικών συνελεύσεων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που ξεκινάει άμεσα και σε ολομέλειες προέδρων και νέα πανεκπαιδευτική απεργία μέσα το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.

4.     Σε κάθε περίπτωση δικαστικής προσφυγής ενάντια στον αγώνα του κλάδου απαντάμε με απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Προχωράμε σε επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής από ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ ή από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ με ενιαία κατεύθυνση των Ομοσπονδιών.

5.     Συνεχίζουμε τις ενημερωτικές συναντήσεις με νεοδιόριστους.

6.     Προχωράμε σε τοπικές δράσεις των Συλλόγων-ΕΛΜΕ με σωματεία και μαζικούς φορείς και συσκέψεις με το γονεϊκό κίνημα για τη λεγόμενη αξιολόγηση, σε πολύμορφες παρεμβάσεις π.χ. συναυλίες, εκδηλώσεις, κ.α. συνολικά για τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

7. Οργανώνουμε κοινό αγώνα με τους γονείς και το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα και την πλατιά καμπάνια ενάντια στον νέο διαγωνισμό τύπου PISA που εξαγγέλθηκε με την Υ.Α. της 13ης Φλεβάρη, με στόχο την ακύρωσή του στην πράξη. Απευθυνόμαστε συνολικά στην κοινωνία για την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και των υπερεθνικών οργανισμών (ΕΕ, ΟΟΣΑ) με στόχο την εμπορευματοποίηση/κατηγοριοποίηση των δημόσιων σχολείων και την υπεράσπιση του καθολικού δικαιώματος στη μόρφωση.

8.     Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας με όλα τα μέσα. 

Οι αξιολογητές που κάνουν αυτές τις μέρες τις πρώτες απόπειρες να κλείσουν ραντεβού με τους/τις συναδέλφους/ισσες, ώστε να ξεκινήσουν την απαράδεκτη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, παίρνουν την απάντηση που τους αντιστοιχεί από την αποφασιστική και μαχητική στάση του κλάδου. Στέλνουμε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο: «η κατηγοριοποίηση των σχολείων και ο εξευτελισμός των εκπαιδευτικών δε θα περάσουν».

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: