Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISAhttp://spe-ploumpidis.blogspot.com/       αρ. πρωτ. 957                   10/5/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA

Ούτε στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου ούτε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος πραγματοποιήθηκαν οι διαγνωστικές  εξετάσεις  τύπου pisa, αφού κανένας μαθητής δεν προσήλθε για να συμμετάσχει στις εξετάσεις και στα δύο σχολεία.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» χαιρετίζει την απόφαση αυτή γονέων και μαθητών που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, πτυχή της οποίας είναι και η διεξαγωγή τέτοιου τύπου εξετάσεων. Ακόμα, χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων των δύο σχολείων που υπερασπίζονται και υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας θα συνεχίσει να παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε ο από κοινού αγώνας εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών να δυναμώνει και να ακυρώνει στην πράξη όλα τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια που ορθώνουν τείχος στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: