Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Σχετικά με το έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ για αυτοαξιολόγηση


 http://spe-ploumpidis.blogspot.com/                αρ. πρωτ. 1018                   09/12/2023                                                            

 Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ  ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ !

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ !

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Την Παρασκευή 8/12/23 αργά το βράδυ και με το χαρακτηρισμό «Εξαιρετικά  Επείγον» το ΥΠΑΙΘΑ απέστειλε στις σχολικές μονάδες, οι οποίες με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων τους υιοθέτησαν και υπέβαλλαν τα Ενιαία κείμενα της ΔΟΕ στην πλατφόρμα του ΙΕΠ για την αυτοαξιολόγησή  της σχολικής μονάδας, την με αριθμό πρωτοκόλλου 141491/ΓΔ4/8 – 12 – 2023 εγκύκλιο του Γενικού του Γραμματέα. Πρόκειται για  σαφή παραδοχή ήττας εκ μέρους του Υπουργείου στο μέτωπο της Αξιολόγησης , ένα ακόμη έγγραφο-μνημείο εκφοβισμού, τρομοκράτησης και εκβιασμού που επιχειρεί να παρουσιάσει ως παράνομα τα νόμιμα μέσα πάλης του κλάδου!

Σύμφωνα με  αυτό καλούνται εκ νέου τα σχολεία να υποβάλλουν Συλλογικό Προγραμματισμό για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής τους μονάδας από 11 έως 18 Δεκεμβρίου με ευθύνη των Διευθυντών τους και ως 21 Δεκεμβρίου με ευθύνη των Συντονιστών των ομάδων δράσης.

Η στόχευση του ΥΠΑΙΘΑ είναι προφανής ! Να «μηδενίσει το κοντέρ» σε ό, τι αφορά την μαζικότητα με την οποία έχουν υιοθετηθεί και υποβληθεί τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ σαμποτάροντας σε πανελλαδικό  επίπεδο την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Η ΔΟΕ θα απαντήσει άμεσα & έγκαιρα για το θέμα.

 

Το  Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κερατσινίου Περάματος «Νικος Πλουμπίδης», από την πλευρά του,  καλεί τους συναδέλφους που με καθολικά ποσοστά υιοθετήσαν  και ανάρτησαν  τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ να μην ταλαντευτούν, να μην υποκύψουν στο κρεσέντο εκφοβισμού του ΥΠΑΙΘΑ ! Τα κείμενα της ΔΟΕ ισχύουν κανονικά, δεν αλλάζουμε τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων, υλοποιούμε την απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, καταθέτουμε τα ενιαία κείμενα και γυρίζουμε την πλάτη στον εκφοβισμό του Υπουργείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: