Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ! ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 6 μ.μ.!

 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/       Αρ. πρωτ. 1038           19/02/2024

 

ΟΙ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 6 μ.μ.!  

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους βιοπαλαιστές αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους. Απέναντι στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά τους, η Πανελλαδική Σύσκεψη 50 μπλόκων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 του Φλεβάρη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες απ’ όλη τη χώρα, από το βορρά μέχρι τον νότο.

 Γνωρίζουμε καλά ότι για την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές, το διώξιμο του παραγωγού από τη γη του ευθύνεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

 Η πολιτική αυτή που δεν ικανοποιεί τις διεκδικήσεις ζωτικής σημασίας έχει βγάλει τους αγρότες στους δρόμους, αποφασισμένους να παλέψουν μέχρι τέλους για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, και να παράγουν ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.

 

Η νέα ΚΑΠ έχει μειωμένη χρηματοδότηση με τα επιχειρηματικά σχήματα και συμφέροντα να έχουν προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις. Οι πλούσιοι και οι ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων φτιάχνουν «αγροτικές εκμεταλλεύσεις», μπαίνουν στο «λεγόμενο μητρώο αγροτών» με μεγάλα προνόμια, ενώ οι εργάτες γης και οι φτωχομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που ο λαός προσπαθεί να στηριχτεί και στα αγροτικά εισοδήματα για να επιβιώσει.

 

 Η ίδια πολιτική που τσακίζει το αγροτικό εισόδημα, τσακίζει το εισόδημα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων, με ακρίβεια στα τρόφιμα και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης μέσα στα οποία είναι και τα αγροτικά προϊόντα των οποίων η τιμή πολλαπλασιάζεται πολλές φορές από το χωράφι ως το ράφι.

 Η ίδια πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία και υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία, που υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών μας και μετατρέπει την Ανώτατη Εκπαίδευση σε εμπόρευμα. Είναι η πολιτική που «ξεζουμίζει» τους εργαζόμενους με φόρους για να δίνει στους πολεμικούς εξοπλισμούς.

 Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα. 

Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί η σοδειά τους από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που βασίζεται στο «πάμε και όπου βγει», που αφήνει απροστάτευτο το λαό από φυσικές καταστροφές υπολογίζοντας ως κόστος την ανθρώπινη ζωή, χωρίς να δίνει δεκάρα για το βιός και την περιουσία του λαού.

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας με το σύνθημα που μας ενώνει όλους .

 Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας προετοιμάζοντας τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – μέτρα προστασίας του εισοδήματος, Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί αγωνιστικά η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, γιατί είναι ένα από τα μεγάλα μας όπλα απέναντι στη διαστρέβλωση και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό».  δηλαδή να μας βάλει να τσακωθούμε μεταξύ μας .

Ο αγώνας των αγροτών μας αφορά όλους. Αφορά κυριολεκτικά την επιβίωσή μας, όπως οι δικοί μας αγώνες αφορούν το σύνολο της κοινωνίας που αγωνιά για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της αγροτιάς, της νεολαίας και όλων των εργαζόμενων.

Για ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής εργαζομένων, φτωχομεσαίας αγροτιάς και νεολαίας με απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη πολιτική της ακρίβειας, για ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και καταπολέμηση της ακρίβειας.

Μπλόκο στους δρόμους από τους αγρότες! Μπλόκο στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση! Μπλόκο στα πανεπιστήμια και στα σχολεία από φοιτητές και μαθητές για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, φοιτητές, εκπαιδευτικοί για Μπλόκο στην πολιτική τους! Ενωμένοι θα τους νικήσουμε!

 

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: