Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΥΠΑΙΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ « ΠΕΡΙ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

 





http://spe-ploumpidis.blogspot.com/        αρ. πρωτ. 1043                25/02/2024

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ!

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΥΠΑΙΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ « ΠΕΡΙ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη Γενική Αγωγή του 2022 κατέθεσαν αίτηση για μετάθεση στην Ειδική, όπου σύμφωνα με την Εγκύκλιο μεταθέσεων εκπαιδευτικών
κών Π.Ε. σχ. έτους 2023-2024 (ΑΔΑ: 64ΛΗ46ΝΚΠΔ-Δ1Λ) με αριθμό πρωτοκόλλου 114645/Ε2/12.10.2023 στο κεφάλαιο ΣΤ’ που αφορά στις μεταθέσεις σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και σε περιοχές μετάθεσης για την Ε.Α.Ε., αναφέρεται ότι θεμελιώνουν δικαίωμα για υποβολή αίτησης μετάθεσης οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης, που αφενός μεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στην Ειδική Αγωγή, αφετέρου δε έχουν συμπληρώσει τριετή διδακτική υπηρεσία και έχουν υπηρετήσει απαραίτητα την οργανική τους θέση (σελ.38 της εγκυκλίου).

Κατά τη διάρκεια των αιτήσεων στάλθηκε με email διευκρινιστική οδηγία από το Υπουργείο ότι η τριετής διδακτική εμπειρία λαμβάνεται υπόψιν από τον διορισμό και μετά, κάτι που δε διευκρινιζόταν στην εγκύκλιο με βάση την οποία κατέθεσαν τις αιτήσεις και που δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ ξανά ως τώρα. Ορισμένες πρωτοβάθμιες δε, ενώ αρχικά δέχτηκαν τις αιτήσεις και συμπεριέλαβαν τα ονόματα των αιτούντων στον πίνακα μεταθέσεων που ανακοινώθηκε, έπειτα από δύο μήνες ακύρωσαν τις αιτήσεις με βάση τη διευκρινιστική οδηγία στο email.

Αναρωτιόμαστε αν έχει νομική ισχύ αυτή η διευκρινιστική ανυπόγραφη οδηγία από τη στιγμή που στην εγκύκλιο που εκδόθηκε έλεγε ρητά τριετής διδακτική εμπειρία χωρία καμία άλλη διευκρίνιση , την οποία ασφαλώς κατέχουν, καθώς και τα χρόνια που εργάζονταν ως αναπληρωτές διδακτική εμπειρία αποτελούν και με βάση αυτή διορίστηκαν.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘΑ να αποκαταστήσει αυτή την κατάφωρη και εξόφθαλμη αδικία και να ικανοποιήσει το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2022 για μετάθεση σε ΚΕΔΑΣΥ και περιοχές μετάθεσης σε Ε.Α.Ε που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για υποβολή αίτησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και όχι με αυθαίρετες και ανυπόγραφες ερμηνείες.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να αναδείξουν το ζήτημα και να απαιτήσουν την ακύρωση της αυθαίρετης διευκρινιστικής οδηγίας.

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: