Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ, Στις 5μ.μ., ΣΤΟ 5ο ΔΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (ΤΑΫΓΕΤΟΥ 8). ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/              αρ. πρωτ.  1054         17/03/2022

 

ü  Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται ! Μένουμε συσπειρωμένοι  και αποφασισμένοι μέχρι τη νίκη !

ü  Ο δίκαιος , μεγαλειώδης, τριετής  αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και την παιδαγωγική μας υπόσταση συνεχίζεται!

ü  Η «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση των σχολείων μας θα μείνει στα χαρτιά!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ, Στις 5μ.μ., ΣΤΟ 5ο ΔΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (ΤΑΫΓΕΤΟΥ  8).

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ , ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Συλλόγου χαιρετίζει με υψωμένη γροθιά τα μέλη του Συλλόγου μας, καθένα και καθεμία ξεχωριστά, που επί τρία χρόνια αντιστέκεται συλλογικά, με συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία/Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση. Χαιρετίζουμε τους άθλια εκβιαζόμενους από το ΥΠΑΙΘΑ νεοδιόριστους , τους υπόλοιπους μόνιμους αλλά και τους αναπληρωτές που αγωνίζονται ανυποχώρητα  να ανταποκριθούν στον παιδαγωγικό τους ρόλο, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για το μορφωτικό δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν παιδεία ! 

Οι εκπαιδευτικοί, νεοδιόριστοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, θα παραμείνουμε μια γροθιά, γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι η στάση του καθενός μας σήμερα, διαμορφώνει τη συλλογική και συνολική εικόνα που θα έχει το σχολείο αύριο, το μορφωτικό και εργασιακό περιβάλλον για τις επόμενες γενιές μαθητών και εκπαιδευτικών. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, έχουμε τον τρόπο να ακυρώσουμε για ακόμα μια φορά το σχέδιο τρομοκράτησης και επιβολής της πολιτικής της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

 Σας καλούμε συλλογικά να δυναμώσουμε τον αγώνα.  Να μην κάνουμε πίσω! Δε θα μας λυγίσει η τρομοκρατία!

1.     Αποφασίζουμε συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17/4 και καλούμε τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ άμεσα να αποφασίσουν απεργία και να πάρουν μέτρα για την επιτυχία της.

2.     Προχωράμε σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28/3 στο ΥΠΑΙΘΑ και σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

3.     Καλούμε τα Δ.Σ. της  ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τους χιλιάδες συναδέλφους που επιθυμούν και απαιτούν να συνεχιστεί ο αγώνας που δίνουμε. Να προχωρήσουν σε συνέχιση της Απεργίας – Αποχής με όλα τα μέσα και τους τρόπους που αυτή μπορεί να προκηρυχθεί ξανά. Τώρα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ ο αγώνας να κρατηθεί ανοιχτός ΕΝΙΑΙΑ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!

 

Το αμέσως επόμενο διάστημα κανένας συνάδελφος/ισσα δεν πρέπει να μείνει μόνος/η απέναντι στους αξιολογητές.  Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα κενό.

 

Τα άμεσα βήματα που ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου είναι:

Α) Προκήρυξη στάσεων εργασίας από 1-3 ώρες που ξεκινούν από την Τρίτη 19/3 και συνεχίζονται για όσο χρειαστεί (μέχρι να επαναπροκηρυχθεί η απεργία – αποχή από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ – ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ) οι οποίες θα αξιοποιούνται σε περίπτωση που οι αξιολογητές προχωράνε σε κλείσιμο των προπαρασκευαστικών συναντήσεων.

Οι συγκεκριμένες στάσεις εργασίας, για όσους συναδέλφους/ισσες χρειαστεί να τις αξιοποιήσουν, θα καλύπτονται οικονομικά 100% από το σωματείο.

Οι αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για 3ωρες στάσεις εργασίας από την ζωντανή παρακολούθηση του μαθήματος (Σύμβουλος και Δ/ντής) είναι σε πλήρη ισχύ και καλύπτουν τους πάντες. Δεν έχει γίνει έως τώρα δικαστική προσφυγή.

 

Β) Στις 27 Μαρτίου παίρνουμε απόφαση για απεργία-αποχή που θα αξιοποιηθεί από τον πρόεδρο του Συλλόγου μας και στην ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ την 1η Απριλίου. Στη Γ.Σ. του Συλλόγου βάζουμε προς ψήφιση την παρακάτω πρόταση ως σχέδιο απόφασης:

«Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφασίζει την προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από τις διατάξεις του ν. 4823/21 που σχετίζονται με όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης, ώστε μαζί με τις 3ωρες στάσεις εργασίας της ΔΟΕ να συμβάλουν στη μη εφαρμογή διατάξεων που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών και την εργασιακή εξαθλίωση του κλάδου.

Γ) Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ:

1.     Να κηρύξουν άμεσα νέα απεργία – αποχή με τροποποίηση των αιτημάτων και να δώσουν ενιαία πανελλαδική κάλυψη στον κλάδο.

2.     Να αναλάβουν την ευθύνη ενιαία και πανελλαδικά να καθοδηγήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία προκειμένου να κηρύξουν την Απεργία – Αποχή σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις ΔΙ.ΠΕ./ΔΙ.ΔΕ (εφόσον αυτό χρειαστεί).

3.     Σε περίπτωση που τα Δ.Σ. ΔΟΕ/ΟΛΜΕ δεν προχωρήσουν στα παραπάνω βήματα (είτε το 1ο είτε το 2ο) αποφασίζουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης για Απεργία-Αποχή (αν φυσικά έχει αποφασιστεί από τη Γενική μας συνέλευση που θα έχει προηγηθεί) σε συντονισμό με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που έχουν αντίστοιχες αποφάσεις αμέσως μετά τις ολομέλειες προέδρων ΣΕΠΕ (1/4) και ΕΛΜΕ (30/3).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ !

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ» επισημαίνει προς όλα τα μέλη του σωματείου τα παρακάτω: Για μπορέσει να προχωρήσει το σωματείο σε κήρυξη απεργίας – αποχής& να λάβει ισχυρές αποφάσεις χρειάζεται να υπάρχει μαζική συμμετοχή με όρους απαρτίας. Για αυτό το λόγο καλούμε όλες και όλους να πάρουν μέρος στις Γ.Σ. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και η ευθύνη αναλογεί σε όλους/ες.

 Όλοι/ες στις Γ.Σ, όλοι στον αγώνα.

Είναι δίκαιος και συνεχίζεται μέχρι τη νίκη!
Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά!

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟ 5Ο ΔΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: