Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΠ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΔΕΠ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΕΚΡΗ

 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/        αρ. πρωτ.    1048            10/3/2024

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» στέκεται στο πλευρό του Προέδρου του ΕΚΠ και του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκου Μπεκρή. Για άλλη μια φορά σέρνεται στα δικαστήρια με αφορμή τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες 2 & 3 της COSCO στις 25-31 Οκτωβρίου του 2021, απαιτώντας μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Μέρες που οι εργαζόμενοι θρηνούσαν τον συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή που δολοφονήθηκε από την εργοδοτική και κυβερνητική πολιτική.

Η εργοδοσία αξιοποιώντας το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στέλνει κατ’ εξακολούθηση αγωνιστές συνδικαλιστές, πρωτοπόρους εργαζόμενους στα δικαστήρια, αντιμετωπίζοντας τους σαν κοινούς εγκληματίες. Όλοι αυτοί μαζί νομίζουν ότι έτσι θα κάνουμε πίσω από την οργάνωση της πάλης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές, που κάνουν τα στραβά μάτια για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Κάνοντας χρήση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου, προσπαθούν να χτυπήσουν τα σωματεία, απολύοντας πρωτοπόρους εργάτες θέλοντας τα πάντα να τα σκιάσει η φοβέρα . Μόνο το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Πειραιά η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει. Πέρα από την δίωξη του Προέδρου του ΕΚΠ, διώκεται και ο Αντιπροέδρος του ΕΚΠ και Προέδρος της ΠΕΝΕΝ. Ενώ μετράμε ήδη δύο απολύσεις συνδικαλιστών, σωματείων μελών του ΕΚΠ, του Μανώλη Γρίμμα, Προέδρου του σωματείου εργαζομένων της ΠΕΙΦΑΣΥΝ και του Νίκου Ντούσκα Γ. Γραμματέα του σωματείου ΣΕΟΔ από την εταιρεία Foodling.

Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας φοβίζουν.

 Διατρανώνουμε με κάθε τρόπο πως η τρομοκρατία δε θα περάσει. Αντιπαλεύουμε την πολιτική που έχει γεμίσει με «νέα Τέμπη» τους εργασιακούς χώρους. Παίρνουμε δύναμη από την συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις τις 28 Φλεβάρη, από τους αγρότες και τους φοιτητές που παλεύουν κάθε μέρα στα μπλόκο και στους δρόμους.

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην κινητοποίηση που καλεί το ΕΚΠ τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 09:00 στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά (Σκουζέ 3-5), ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης κυβέρνησης και εργοδοσίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: