Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ψήφισμα συμπαράστασης στον διωκόμενο συνάδελφο δάσκαλο, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Παντελή Βαϊνά και στον απολυμένο συνδικαλιστή του ΕΚΠΑ Δημήτρη Αντωνίου.

 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/            αρ. πρωτ.  1064                       18/04/2024

 

Θέμα: Ψήφισμα συμπαράστασης στον διωκόμενο συνάδελφο δάσκαλο, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Παντελή Βαϊνά και στον απολυμένο συνδικαλιστή του ΕΚΠΑ Δημήτρη Αντωνίου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», καταδικάζει τις συνδικαλιστικές διώξεις που έχει εξαπολύσει η διοίκηση του ΕΚΠΑ προχωρώντας στην εκδικητική απόλυση - μη ανανέωση της σύμβασης- του επί 19 χρόνια συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου Δημήτρη Αντωνίου, εργαζόμενου στις βιβλιοθήκες και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ.

Ο συνάδελφος συμμετείχε σε κινητοποίηση στο κτήριο «ΚΛΕΙΔΙ» του ΕΚΠΑ, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του συλλόγου του, καθώς και των συλλόγων ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και των φοιτητικών συλλόγων.

Η κινητοποίηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των μεγάλων-μαζικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν για πάνω από 2 μήνες φοιτητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω ενίσχυση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση έκανε προσπάθεια να  εμποδίσει αυτούς τους αγώνες με κάθε τρόπο, με συκοφαντίες, απειλές, εισαγγελικές παρεμβάσεις, καταστολή. Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ γνωρίζει πολύ καλά πως η δράση του Δ. Αντωνίου και των άλλων συμμετεχόντων, δεν προκάλεσε καμία «δολιοφθορά» ή «σαμποτάζ».

 

 Για το ίδιο γεγονός ασκήθηκε δίωξη εναντίον του συναδέλφου , δασκάλου Παντελή Βαϊνά, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, επειδή υπερασπίστηκε δημόσια το νόμιμο δικαίωμα της συλλογικής δράσης και αποδόμησε τις ψευδείς κατηγορίες που διαδίδονταν στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί «σαμποτάζ και επικίνδυνων εργαζομένων». Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορά τις δηλώσεις του Π. Βαϊνά σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου έκανε λόγο για πλήρη γνώση και συναίνεση της διοίκησης του ΕΚΠΑ και του αντιπρύτανη για συμβολική διαμαρτυρία λίγων λεπτών (πτώση  του σέρβερ) ως έκφραση  ομόφωνης αντίθεσης του σωματείου των διοικητικών υπαλλήλων στις ηλεκτρονικές εξετάσεις που χρησιμοποιούνταν ως μέσο καταστολής των φοιτητικών καταλήψεων.

 

 Προκαλεί κατάπληξη και γεννά ερωτηματικά ότι ο Π. Βαϊνάς  την Παρασκευή 5/4 έλαβε κλήση υπόπτου για να παραλάβει τη δικογραφία στις 12/4 και να απολογηθεί μόλις έναν μήνα απ' τη μήνυση όταν σε τέτοιου είδους μηνύσεις χρειάζεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο για την πρώτη κλήση. Είναι φανερό ότι η κινητοποίηση αυτή έφερε σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμιο, οπότε κάποια ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και άλλοι κύκλοι ζητούν την απόλυση του Αντωνίου και τη δίωξη του Βαϊνά. Στόχος των διώξεων να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και έχουν καθαρά πολιτικό και εκδικητικό χαρακτήρα

 

Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, παρά τα επίμονα αιτήματα, δε δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού καθώς και τους Συλλόγους ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ του ΕΚΠΑ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Την άμεση ανανέωση της σύμβασης του απολυμένου Δημήτρη Αντωνίου και την επιστροφή του στην ίδια θέση με τους ίδιους όρους σχέσης εργασίας.

Την απόσυρση της μήνυσης κατά του μέλους της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ, Παντελή Βαϊνά.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: