Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ψήφισμα συμπαράστασης στις καθαρίστριες του Δήμου Περάματος

            
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Η νέα δημοτική αρχή για άλλη μια φορά δημιουργεί προβλήματα με τις πολιτικές της επιλογές στη λειτουργία των σχολείων της πόλης.
Αφού ξέχασε τις υποχρεώσεις της στα σχολεία ως προς τις οφειλές, αφού δεν ενημερώνει για την αξιοποίηση των χρημάτων που δίνονται για τις επισκευές των σχολείων ως όφειλε, αφού τα χρήματα και πάλι καθυστερούν να φτάσουν στα σχολεία, αφού η ανταπόκριση στις ανάγκες των σχολείων είναι ανύπαρκτη, αφού οι επιτροπές παιδείας δεν συνεδριάζουν, παρεμβαίνει με αρνητικό τρόπο στη λειτουργία τους.
Μετά την τραγική απόφαση για παραγραφή των οφειλών προς τα σχολεία, οι φωστήρες της νέα δημοτικής αρχής, στο στόχαστρο βάλανε τις εργαζόμενες καθαρίστριες με σύμβαση των 200 Ε. Με την περσινή απόφασή της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου  προτίθενται να προχωρήσουν σε αλλαγή στα κριτήρια πρόσληψης.
Στην πραγματικότητα υπηρετούν την πολιτική της ελαστικής εργασίας και της εναλλαγής των εργαζομένων σε αυτή, βυθίζοντας τους «φτωχοδιάβολους» σε μια μεταξύ τους αντιπαράθεση.
Η δημοτική αρχή αγνοεί το ρόλο και την αξία της σχέσης που έχει οικοδομηθεί με τις εργαζόμενες αυτές εδώ και χρόνια, υπηρετώντας το δημόσιο σχολείο.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι και αυτή η απόφαση και αυτού του δημοτικού συμβουλίου που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους και στη λειτουργία των σχολείων θα μας βρει αγωνιστικά απέναντί τους. Και αυτή η απόφαση όπως και πολλές άλλες επιλογές θα μείνουν στα χαρτιά.
Παρότι το Υπουργείο ενημέρωσε ότι θα σταλεί εγκύκλιος που θα ανανεώνει τις υπάρχουσες συμβάσεις των καθαριστριών η δημοτική αρχή συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια στάση.

Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις στο πλευρό των καθαριστριών και του συνδικάτου τους μέχρι να ανατρέψουμε την κατάπτυστη απόφαση της δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: