Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Για τη σίτιση στα σχολεία του Περάματος

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

   Με αφορμή τον προβληματισμό που έχει προκύψει εκ νέου  στα σχολεία του Περάματος, σχετικά με τηλεφώνημα που δέχτηκαν από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ανάληψη διάθεσης ενός κανονικού μεσημεριανού γεύματος σε όλα τα παιδιά,   με μείωση του χρόνου των διαλειμμάτων, συναντηθήκαμε σήμερα,27/09  μέλη του ΔΣ του συλλόγου, στο Γραφείο ΠΕ Πειραιά με τη Σχολική Σύμβουλο και τον Δ/ντη Εκπ/σης Πειραιά.
   Στη συνάντησή μας γνωστοποιήσαμε το γεγονός.  Ο Δντης Εκπσης  δήλωσε ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα και σχετική ενημέρωση. Τον ενημερώσαμε  ότι γραμματέας του Υπ Εργασίας κάλεσε τηλεφωνικά τις/τους δντες των Δημοτικών Σχολείων  του Περάματος για να τους ανακοινώσει προφορικά την εξοικονόμηση χρόνου για το γεύμα, μέσω της περικοπής  του χρόνου διαλειμμάτων (10λεπτο για το 1ο διάλειμμα και 5λεπτο για τα επόμενα δύο).

             Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίσαμε:

·         τον παιδαγωγικό ρόλο του διαλείμματος, ως χρόνο κοινωνικοποίησης, δεξιοτήτων και γνήσιας επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών, ώστε το μάθημα να συνεχίζεται απρόσκοπτα 

·           ότι στον χρόνο των 10 λεπτών  που απομένει,  πολλά παιδιά δε θα προλαβαίνουν την κάλυψη ούτε  βασικών προσωπικών αναγκών.

·         τον αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων που προκύπτει από την ταχύτητα για την εξυπηρέτησή τους και της μετάβασής τους από και προς την αίθουσα

·          την επιπρόσθετη δυσκολία που προκύπτει με τη μείωση του χρόνου διαλείμματος  για τις/τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο, καθώς και του γεγονότος ότι θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα. (αύξηση ωραρίου)


Άπο την πλευρά του, μας είπε πως θα διερευνήσει το θέμα και πως την περσινή λειτουργία τη θεωρεί πετυχημένη, όπως η πράξη απέδειξε.
Συνάδελφοι για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώνουμε, καθώς και ότι επιδιώκουμε συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς των υπουργείων παιδείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: